shutterstock.com
StoryEditor

Tieto hviezdy Hollywoodu sa ocitli na mizine. Vieme prečo!

29.07.2020, 10:45
Celebrity
Autor:
TV MAX
V období najväčšej slávy zarábali milióny, ale rovnako rýchlo o ne prišli. Prečo ZBANKROTOVALI?

Za všetko môže účtovník
Speváčka RIHANNA odštartovala rok 2009 s jedenástimi miliónmi v banke, ale podľa právnických dokumentov jej na konci roka ostali „len“ dva milióny. Jej výdavky sa počas roka zdvojnásobili a Rihanna sa ocitla v zúfalej finančnej situácii. V žalobe, ktorú podala na svojho bývalého účtovníka, tvrdila, že jej schválil kúpu nehnuteľnosti za 7 miliónov, ktorú potom musela predať so stratou 2 miliónov. Dnes odhadujú hodnotu jej majetku na impozantných 260 miliónov dolárov, ktoré získala za svoje nahrávky, koncerty a kontrakty s módnymi a kozmetickými značkami.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa badgalriri (@badgalriri),

Hrad? Prečo nie?!
Vďaka filmom ako Leaving Las Vegas, Skala a Obchodník so smrťou sa z NICOLASA CAGEA stala hviezda prvej veľkosti s hviezdnymi honorármi, ktoré mu na účet priniesli viac ako 150 miliónov dolárov. Napriek tomu v októbri 2009 herec zažaloval svojho bývalého obchodného manažéra Samuela Levina za to, že ho priviedol na pokraj krachu, a žiadal od neho odškodné vo výške 20 miliónov. Levin sa obhajoval, že Cage z vlastného rozhodnutia kúpil tri domy a jeden hrad v celkovej hodnote 41 miliónov, 22 áut vrátane deviatich rolls-royceov, tucet drahých šperkov a 47 umeleckých diel. Súdne ťahanice trvali rok
a skončili sa neverejnou dohodou. Cage nestrácal čas a začal znova honobiť majetok – dnes má na konte viac ako 25 miliónov.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Nicolas Cage (@nicolascagefans),

Takmer skončil na ulici
V roku 2004 ohlásila bankrot spoločnosť Timber Doodle Glade Equity Venture LLC, ktorú vlastnil DON JOHNSON, hviezda populárnych seriálov Miami Vice a Nash Bridges. V poslednej chvíli sa mu podarilo „naškriabať“ 14,5 milióna dolárov a vyplatiť všetkých veriteľov, a tak sa vyhol skonfiškovaniu majetku. Vydýchol si, veď takmer prišiel o svoj milovaný dom s rančom v Colorade. Šťastie sa naňho usmialo v roku 2010, keď mu súd priznal zmarené zisky za spomínané seriály v hodnote 27 miliónov dolárov.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Don Johnson (@donjohnson),

Kúpila celé mesto!
Keď jej v marci 1993 nariadili zaplatiť pokutu vo výške 8,9 milióna dolárov spoločnosti Main Line Pictures za porušenie ústnej dohody, o dva mesiace KIM BASINGER uplatnila kapitolu 11 amerického zákona a vyhlásila bankrot. Súdny proces v Los Angeles sa ťahal dva roky a porota nakoniec herečke znížila odškodné na 3,8 milióna dolárov. Napriek tomu sa Basinger musela vzdať mesta Braselton v Georgii, ktorého súkromné pozemky kúpila
v roku 1989 za 20 miliónov s cieľom využívať ich na turistické účely, a po súdnom verdikte ich narýchlo predala výrazne pod cenu. Keďže sa jej podarilo zažiariť v trhákoch L. A. – Prísne tajné a 8. míľa, rýchlo sa pozviechala a jej majetok sa dnes odhaduje na 40 miliónov dolárov.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa ARIELLE RAYCENE (@thearielleray),

Zruinovala ho manželka
BRENDAN FRASER sa preslávil filmovou sériou Múmia. Veľa peňazí ho stál rozvod s herečkou Afton Smith v roku 2007 a platenie alimentov na troch synov (75 000 dolárov mesačne). Odvtedy sa mu na päty lepí smola. Pre zdravotné problémy nemohol dlhší čas pracovať – zranil sa, keď sa snažil odpratať strom, ktorý mu na dom spadol v roku 2012 počas hurikánu Sandy. Potom mal potýčku s vplyvným hollywoodskym manažérom, následkom čoho sa dostal na „čiernu listinu“ a nedostával nijaké zaujímavé roly. Brendan začal prepadať depresii, pretože si musí vystačiť s mesačným príjmom 92 900 dolárov, čo sa v nablýskanom Hollywoode považuje takmer za nemožné.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Brendan Fraser (@brendan__fraser),

Život nad pomery nezvládol
Raper a herec 50 CENT, vlastným menom Curtis Jackson, mal v máji 2015 majetok v hodnote 155 miliónov dolárov. Väčšinu získal vďaka investíciám do nápojov značky VitaminWater. Napriek tomu už v júli toho istého roka vyhlásil bankrot. Súd mu totiž nariadil zaplatiť 5 miliónov Lastonii Leviston, priateľke jeho rivala Ricka Rossa, za to, že zverejnil jej sexuálne video. V decembri 2014 ho zasiahol aj rozsudok, na základe ktorého musel zaplatiť 17,2 milióna spoločnosti Sleek Audio za vyzradenie obchodného tajomstva a zneužitie dizajnu jej slúchadiel. Na vlastnej značke G-Unit prerobil v priebehu troch rokov ďalších 10 miliónov. Jeho mesačné výdavky boli privysoké, veď len ochranke platil 9-tisíc dolárov. V júli 2016 vyhlásil bankrot. Odvtedy vďaka honorárom za svoje hity nazbieral 20 miliónov, takže je opäť za vodou.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa 50 Cent (@50cent),

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 17:45