shutterstock
StoryEditor

Aj po 40-tke viete byť krásna a neodolateľná! Rady priamo od hereckej divy Cameron Diaz

10.07.2020, 09:00
Celebrity
Roky stále pribúdajú a s nimi aj známky starnutia. Nebojte sa veku. Herečka Cameron Diaz prezradila, ako starnúť zdravo a nebáť sa čísla.

"Okolo štyridsiatky som začala premýšľať o tom, čo to vlastne znamená vek," píše herečka Cameron Diaz v úvode svojej knihy, v ktorej sa venuje životnému štýlu a procesu starnutia. Spočiatku sa bála starnutia, no sama seba sa pýtala, prečo vlastne, ako píše health.com. S túžbou dozvedieť sa viac o tom, ako čas ovplyvňuje naše telo, začala cestovať po celej krajine, aby sa porozprávala s poprednými lekárskymi odborníkmi na túto tému.

Čo zistila? V živote existujú jednoduché veci, ktoré však majú veľmi veľký vplyv na to, ako starneme. "Konzumácia výživných jedál, častý pohyb, a dostatok odpočinku sú kľúčom k zdravého starnutiu," uzatvára herečka. Okrem toho je dôležitá schopnosť uvoľniť stres a zmysluplný a láskyplný vzťah patrí taktiež medzi piliere, na ktorom je postavený život.

Zdravý deň podľa Cameron Diaz

Ráno sa svieža a odpočinutá prebudí z ríši snov. Prvú vec, ktorú spraví, je ustlanie postele. Potom, čo si vyčistila zuby a vypila liter vody na prázdny žalúdok, odštartovala meditáciu, ktorá trvala 20 minút. Meditácia má obrovské účinky, uvoľňuje telo i myseľ. Na rad prichádza jedlo plné bielkovín, ale i sacharidov a menšieho množstva zdravých tukov. Buď si pochutná na kúsku toastu s avokádovou nátierkou alebo dá prednosť pikantným ovseným vločkám. Nezabúda ani na cvičenie, ktoré je jej každodennou rutinou. Uvoľnenie celého tela, správna výživa a pohyb je pre ňu dokonalým vzorcom, ktorý ju dostáva do pohody a zároveň tým odštartuje skvelý deň plný energie.

Stále sleduje príjem potravy a taktiež pohyb. To ako sa cíti, je najlepším ukazovateľom toho, či má primeraný odpočinok, výživu a aktivity. Ak by totiž bola aktívna bez dostatočného množstva potravy, bude sa cítiť vyčerpaná. Na druhej strane, ak by príliš veľa jedla a málo sa hýbala, bude ju bolieť žalúdok a nebude sa cítiť dobre vo svojej koži. Fyzická aktivita je pre ňu ako palivo, vďaka ktorému bude celý deň čulá a sústredená.

Ťažkým jedlám vo večerných hodinách sa radšej vyhýba, keďže nemá rada, ak ide spať s plným žalúdkom. Vtedy nechá žalúdok odpočívať a taktiež preruší tok energie pochádzajúci z rôznych zdrojov. Pred spaním sa uistí, že je jej izba tmavá, vypne všetku elektroniku, z ktorej blikajú modré, zelené a červené svetlá, rušiace spánok. Vytvorí si čo najlepšie prostredie pre odpočinok, aby mala energiu na ďalší deň. Ráno po prebudení opäť začína celý proces.

Samozrejme, že žiadny deň nie je perfektný a úplne dokonalý, no zakaždým môže spraviť niečo viac, čím si deň vždy o jednu úroveň zlepší.

Keď sa dobre nevyspí, chýbajú jej bohaté raňajky, vynechá tréning kvôli nedostatku času, veľmi trpí. Ako tvrdí herečka na záver, ak vaše základné potreby budú nevyvážené, trpí srdce, mozog a taktiež sa tým urýchľuje tempo starnutia v bunkách a orgánoch.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 12:31