naxos
StoryEditor

Chlapci nesmú nosiť dlhé nohavice, ženy nesmú mať obľúbenú značku. Prísne módne pravidlá kráľovskej rodiny

24.04.2020, 13:00
Celebrity
Kým kráľovná dodržiava módne predpisy striktne, Kate aj Meghan už trochu poľavili. Niektoré pravidlá však musia dodržiavať bez diskusie.

Nesmú preferovať jednu značku

Nosia luxusné značky od hlavy po päty, no nesmú inklinovať k jednej. Preto majú rôzne kabelky, topánky, kostýmy a vždy ich oblieka nejaký iný módny návrhár. Ak si teda všimnete, že Kate alebo Meghan milujú jednu značku, ide pravdepodobne len o náhodu, pretože ich šatník je naozaj starostlivo zostavený z najrôznejších značiek.

Kabelka vľavo

Všimli ste si, že všetky členky kráľovských rodín držia kabelku vždy v ľavej ruke? Je to preto, aby pravou mohli kývať ľuďom.

Alžbeta len v sukni

Kráľovná Alžbeta II sa na verejnosti objavuje len v sukniach alebo šatách. Za to mladé členky rodiny nosia nohavicové kostýmy bežne. Toto pravidlo začala ako prvá porušovať princezná Diana.

Šaty schválené

Švadobné šaty Meghan aj Kate musela schváliť sama kráľovná.

Nude nechty

Na verejných vystúpeniach musia mať nechty v neutrálnej farbe – buď priesvitné alebo maximálne telové. Kráľovná Alžbeta II používa vždy lak značky Essie, odtieň „Ballet Slippers“.

Tiara len výnimočne

Ak si myslíte, že nosia korunky (tiary) bežne, mýlite sa. Po prvýkrát ju mala Kate Middleton na hlave keď sa v roku 2011 vydávala za princa Williama a odvtedy ju mala na hlave len zopár ráz. Tiara je znakom, že nevinná žena vstupuje do manželsva. Meghan Markle ju na hlave počas svadby nemala, pretože už bola raz vydatá. 

Kabelka ako tajná reč

Vedeli ste, že kráľovná vydáva svojou kabelkou tajné signály? Napríklad, keď už chce ukončiť stretnutie, či odísť z obedu – vtedy položí kabelku na stôl.

Pestré farby

Kráľovná nosí vždy výrazné farby a je zladená od hlavy po päty. Je to preto, aby bola v dave ľahko rozpoznateľná.

Klobúk

Kráľovná má na hlave vždy klobúk, pretože dodržiava starú tradíciu. Ostatné ženy z rodiny sa už týmto pravidlom neriadia ale na vysoko formálne udalosti ho nosia. 

Krátke nohavice

Všimli ste si, že malý George má vždy oblečené krátke nohavice? Je to preto, že podľa tradície dlhé nohavice nosia len starší chlapci a muži. Nosiť ich bude približne do ôsmich rokov.

Plný podpätok – to nie!

Kráľovná Alžbeta II je klasik a tak má rada iba klasické lodičky. Kate Middleton aj Meghan Markle sú moderné ženy a platformy nosia, no nikdy by si ich neobuli, keby bola v blízkosti kráľovná.

Kabát zapnutý

Aj keď je akékoľvek počasie, ak má žena z kráľovskej rodiny na sebe kabát, musí zostať zapnutý.

Oblečenie spája

Ak sa dámy chystajú na oficiálnu návštevu nejakej krajiny, vždy im špeciálne navrhnú oblečenie, ktoré aspoň trochu symbolizuje danú krajinu a jej tradície, ako znak spolupatričnosti.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 22:10