Wikimedia
StoryEditor

Princezná Diana sa so svojimi synmi nestihla rozlúčiť. William a Harry prehovorili o poslednom okamihu s mamou

24.03.2020, 12:00
Celebrity
Bratia si do dnešného dňa presne pamätajú posledný rozhovor s ich milovanou maminou...

Britskí princovia William a Harry dodnes ľutujú, že posledný rozhovor s ich matkou princeznou Dianou bol príliš rýchly a zúfalo uponáhľaný. Ten deň si princovia užívali zábavu so svojimi bratrancami v Balmorale v Škótsku. "Harry a ja sme boli extrémne nedočkaví, aby sme sa rozlúčili, povedali jej 'uvidíme sa neskôr'. Keby som vtedy tušil, čo sa stane, určite by som nebol taký ľahostajný", prezradil William. Princ si posledné slová svojej matky pamätá, ale odmietol ich do dnešného dňa prezradiť verejnosti.

Princ Harry si taktiež spomenul na okamih, kedy videl svoju milovanú mamu naposledy. Pre zahraničné médiá priznal, že si už dlhé roky vyčíta, aký bol krátky ich posledný rozhovor. Na Dianu si spomína ako na milujúcu mamu, ktorá bola napriek svojmu postaveniu zábavným rodičom. "Bola skrz naskrz úplným dieťaťom. Hovorila mi:'Hnevaj, ako chceš. Ale nikdy sa nenechaj chytiť'," zaspomínal si Harry.

Princezná Diana bola milovanou princeznou aj vďaka svojej obrovskej láske k filantropii. Pomáhala, kde sa dalo, pretože chápala, že sa život nekončí za múrmi paláca a takto to videli aj obaja princovia. Bojovala v kampaniach proti AIDS či chudobe. Aj vďaka tomu ostane v srdciach mnohých ľudí navždy.

Lady Diana zomrela 31. augusta 1997 pri ťažkej dopravnej nehode v Paríži vo veku 36 rokov so svojim údajným milencom, ktorým bol Dodi al-Fayed. O smrti princeznej sú známe rôzne konšpiračné teórie a ani dnes ju nemožno pokladať za vyriešenú, pretože vo vzduchu lieta veľké množstvo otáznikov. V tom čase mal William 15 a Harry 12 rokov.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 20:33