shutterstock.com
StoryEditor

Slovenky, ktoré sa tak trocha podobajú na známe hviezdy. Čo je v ich životoch dôležité?

15.11.2019, 13:00
Celebrity
Trochu sme sa pohrali s ich podobou, aj keď nie je dokonalá. A potom sme ich vyspovedali, aby sme vedeli, čo je v ich živote dôležité.

Soňa Štefková, modelka… ako Angelina Jolie

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Sona Stefkova (@soni.ste),

Ženské telo a diéty
Priatelia o mne tvrdia, že som veľký hedonista a dokážem si veci naozaj užívať. Či už je to cestovanie, masáže alebo akékoľvek pôžitky, ku ktorým patrí aj dobré jedlo. Navyše patrím k ženám, ktoré majú prirodzené krivky. Čiže nech by som držala akúkoľvek diétu, druhá Kate Moss zo mňa nikdy nebude. V mojich modelingových začiatkoch to bol trošku problém, postupne som sa však preorientovala na komerčný modeling, kde klienti moje krivky skôr oceňovali. Zdravá strava je však pre mňa veľmi dôležitá. Našťastie mi aj chutí. Ovocie a zelenina sú základ. Od detstva nejem mäso a postupne som sa dopracovala až k vegánstvu. To na mňa v kombinácii so športom funguje najlepšie bez toho, že by som sa musela obmedzovať a trápiť.
Stres
Najväčšiu životnú lekciu som dostala v Mexiku. Zrejme preto, že som tam žila dlhšie obdobie. Keď som tam prišla, bola som typickou Európankou. To znamená, že ak sa mi niečo nepáčilo, tak som sa okamžite sťažovala. Mala som pocit, že Mexičania sa nikdy nesťažujú a nedokážu preto nič zmeniť. V porovnaní s inými národnosťami boli vždy vysmiati, ale zároveň tam veľa vecí nefungovalo. Po rokoch tam som však zistila, že je naozaj oveľa príjemnejšie brať veci také, aké sú, a neustále sa nesťažovať. Vždy je to aj o našom uhle pohľadu, máme možnosť výberu a v tom spočíva aj naša sloboda. V súčasnosti sa tak snažím netrápiť sa vecami, ktoré nemôžem zmeniť. Žije sa mi oveľa ľahšie, keď sa sústredím na pozitívne veci. A teším sa z maličkostí. Snažím sa každý deň uvedomiť si všetko, za čo môžem byť vďačná. Tak je môj level stresu minimálny.
Cestovanie
Cestovanie je pre mňa nesmierne dôležité. V podstate aj modeling som začala robiť kvôli láske k spoznávaniu nových miest a krajín. Chcela som precestovať celý svet a modeling bol na to ideálna príležitosť. Niekomu sa môže práca modelky zdať povrchná, ja som však vždy oceňovala fakt, že nejde o prácu monotónnu, stereotypnú. Pretože, keď sedíte každý deň v kancelárii a 8 hodín robíte napríklad účtovníctvo, veľa času (a síl) vám na váš ďalší osobný rozvoj neostáva. Ja som sa po rokoch v modelingu pristihla pri tom, že sa vnímam tak akosi viac internacionálne. Nepovažujem sa „len“ za obyvateľku Slovenska, ale celej našej planéty. Hranice krajín sú politickým rozhodnutím. Naša planéta je úžasné miesto a hoci sa teraz zdržiavam prevažne na Slovensku, s cestovaním rozhodne nemienim prestať. Je to láska.

Barbora Žilacká, speváčka a herečka... ako Salma Hayek

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa B A R B S (@barbsmusicofficial),


Pokora
Ak chce človek prijať sám seba, je to jedna z najzákladnejších vecí. Aj s chybami, aj s vedomím, že niekto iný má pravdu a ovláda veci lepšie... Pokorný človek si je vedomý svojich kvalít, chce na nich stále pracovať, ale nepotrebuje vykrikovať Ja! Ja! Ja! Toto viem, toto som urobil, vážte si ma... Jeden z mojich obľúbených citátov, ktorý pokoru najviac vystihuje, je: „Rob toľko dobra, koľko len môžeš, ale tak ticho, ako len môžeš“ od Charlesa Dickensa. Na pokore treba pracovať a len skutočne veľkí ľudia s ňou vedia správne narábať. Nie je vždy jednoduché prijať, kým sme, a zároveň rešpektovať druhých a dopriať im. Milujem pokorných ľudí, cítim sa pri nich bezpečne.

Intimita
Je to niečo, z čoho mám zimomriavky... Pre mňa bolo veľmi intímne ukazovať moju literárnu tvorbu, obraz či spevácke demonahrávky. Intimita je môj najtajnejší, súkromný svet. Intimita je duševné odhalenie sa, ktoré si vyžaduje odvahu, odhodlanie, skryté túžby... Áno. Intimita je vlastne vnútorná túžba. Ostáva intímnou, kým nie je odhalená. Vtedy má svoje čaro.

Ideál ženskej krásy
Milujem ženy! Vedia byť symbolom dokonalosti, ak ich baví život, baví ich vzdelávať sa a napredovať. Milujem všetky ženy, ktoré stíhajú sto vecí naraz, vedia sa podporovať, nepodkopávať si nohy. Milujem na ženách, keď sa usmievajú. Všetky sa usmievajte, je to najkrajší šperk... Krásna žena je podľa mňa spokojná žena. To vidno hneď. Fakt, že žena si uvedomuje svoju hodnotu. Páči sa mi, keď žena vonia, keď vidno, že sa o seba stará, keď má svojský štýl, ktorý jej pristane.

Múdrosť
Múdrosť je základ a navyše je veľmi sexy. Múdrosť ma baví, je skvelé dozvedať sa stále nové informácie, vnímať nové postoje, a ten pocit, že nikdy nebudete rozumieť všetkému, je do istej miery fascinujúci.

Sláva
Sláva je drina, talent, šťastie, pokora, zanietenosť a znovu drina. Sláva potrebuje osobnosť, nie každý ju vie uniesť. Slávny človek je slávny, lebo ľudia ho chcú mať na očiach, podporujú ho, stáva sa im príkladom, vzorom. S tým žiť nie je jednoduché a je skvelé, ak to človek spracuje správne...

Renáta Špačková, beauty expertka... ako Uma Thurman

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Renata Brimich Špačková (@renataspackova18),


Láska
Vždy som bola veľmi emotívny človek s obrovskou vášňou. Keď som sa zamilovala, padali hviezdy z neba... A to mám dodnes. Viem urobiť pre lásku čokoľvek, lebo je pre mňa nesmierne dôležitá. Je to ten najdôležitejší bod, láska partnerská, láska k dieťaťu, vôbec láska k ľuďom... vrúcno, teplo. Aj s odstupom rokov, ktoré mám za sebou, si stále myslím, že ľudia žijú zbytočne v mŕtvych, studených, nefunkčných vzťahoch. A som na seba pyšná, že som si vedela svoje túžby ustáť a takto som neskončila.
Profesionalita
To, že človek robí dobre to, čo robí, je základ. Pre mňa je dôležitá aj komunikácia, nechať ľudí, s ktorými pracujeme, myslieť a konať slobodne. Dať ľuďom dôveru, veriť im je z hľadiska profesionality podstatné. Ak sa mi udeje, že mi niekto berie samostatnosť, nie som schopná a ani ochotná pracovať pre neho.
Muži
Muži sú dôležití, aj keď žijeme takú feministickú dobu. Ženská súdržnosť je skvelá, ale ja ako žena, ak nemám mužský protipól, nie som si vo veciach istá. Tak, ako sa mením ja, tak sa v mojom živote menili muži... S mojím partnerom sme spolu veľmi dlho, je to chlap – Chlap. Obdivujem ho, vzhliadam k nemu. Mám to v sebe nastavené archetypálne, chlap musí byť ten ochranca, ten, čo sa dokáže postarať, a žena by nemala strácať svoj ženský princíp. Čím som staršia, tým viac varím, upratujem, tým viac robím to, čo volajú vytváraním domácej pohody. Vedome som ženou. Mám veľa kamarátok, ktoré sú skvelé, úspešné, vzťahy im však nefungujú, lebo sú príliš dominantné a chlap nemá inú možnosť, ako sa stiahnuť.
Ženská súdržnosť
Dlhé roky som nepotrebovala ženské kamarátky, bola som taký solitér... Čím som staršia, tým viac prichádzam na to, že je fajn mať okolo seba ženy. Ich sila je obrovská, úžasná, začínam ju vyhľadávať... Je to len o nás, aby sme si pomáhali, aby sme si navzájom nerobili veci, ktoré nechceme, aby sa stávali nám... Aby sme si boli oporou.

Michaela Kertézsová, moderátorka... ako Vanessa Paradis

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Michaela Kertészová ???? (@mishuls),


Sloboda
Človek by sa mal naučiť byť slobodný aj vo vzťahu. Či už si s niekým alebo nie, pocit slobody je na nezaplatenie. Je skvelé, keď žijú spolu dvaja ľudia a ani jeden nemá pocit, že by stratil slobodu. Ak si sama sebou, nikto ťa do ničoho netlačí, to je sloboda.
Muži
Môj otec je skvelý muž, aj preto mám k mužom veľmi kladný vzťah... Vlastne som aj vyrastala viac s chlapcami ako s dievčatami, v mužskom svete mi je dobre. Imponujú mi vtipní muži, inteligentní, tí, čo majú niečo, čo sa nedá pomenovať, ale priťahuje ťa to na nich.
Charizma
Charizmu má niekto, kto, keď vojde do miestnosti, miestnosť začne žiariť. To je človek, v prítomnosti ktorého chceš byť, ktorého energia ťa priťahuje a obohacuje.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 12:23