Movie Database
StoryEditor

Obľúbenú rozprávku sme mali rady my, ale aj naše deti. Kto sa skrýva za včielkou Majou?

24.09.2019, 09:00
Celebrity
Z herečky, ktorá prepožičala svoj hlas kreslenej postavičke, žiari dobro a akási neha... a krásny hlas jej dokonca ostal aj po toľkých rokoch! Súhlasíte?

Temperamentná divadelná, filmová i televízna herečka Eva Večerová študovala najskôr bábkoherectvo v českej metropole Prahe, potom v Bratislave na Vysokej škole múzických umení. Keď sa však stala herečkou, jej otec sa z toho netešil a do konca života sa s tým nezmieril. Bola členkou hereckého súboru bratislavského divadla Nová scéna.  TASR

Vďaka jej skúsenostiam z dramatickej detskej družiny jej hlas bol objavený pre dabing. Už po prvých častiach bolo jasné, že svoju úlohu zvládla priam majstrovsky. Známa kreslená postavička, ktorá pochádza pôvodom z Japonska, si aj vďaka herečkinmu hlasu získala srdcia tisíce malých detí. Včielka Maja priniesla Eve obrovskú popularitu. 

Dnes sa herečka rozhodla posúvať svoje skúsenosti mladšej generácii. Nielenže pomáha mladým talentom a nadšencom divadelnej scény, sama sa stala pedagogičkou na umeleckej škole v Banskej Bystrici. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 18:52