René Miko
StoryEditor

Ešte pred mesiacom veril, že odohrá ďalšie koncerty. Peter Dudák bojoval s rakovinou až do posledného momentu

15.08.2019, 09:00
Celebrity
Spevák populárnej slovenskej skupiny sa trápil s rakovinou vyše roka. Svoj ťažký boj však vo veku 46 rokov prehral.

Peter Dudák, známy tiež ako Ďuďo, bol povestný svojím optimizmom a dobrou náladou. Tú si dokázal udržať aj počas toho, ako mu lekári diagnostikovali zákerné ochorenie - rakovinu pankreasu. Spevák sa odmietol len tak vzdať a okrem toho, že skúsil niekoľko typov liečby, sa snažil naďalej venovať životu aký žil pred krutou životnou ranou.

Ani pozitívne myslenie a obrovská snaha rodiny a lekárov však nestačila. V stredu populárny umelec, ktorý sa na hudobnej scéne pohyboval už 30 rokov, svoj boj prehral. Práve tohto roku plánovala niekoľko koncertov, ktoré mali byť oslavou ich dlhého pôsobenia. 

O ťažkom boji, ktorý v súkromí zvádzal, totiž mnoho ľudí netušilo. Spevák sa k svojej chorobe vyjadril ešte minulý rok, kedy uviedol, že sa začína cítiť lepšie. Na svojom profile na sociálnej sieti má od určenia diagnózy fotografiu svojej ruky, ktorú drží jeho partnerka. 

Hlavu v smútku má celý hudobný svet. ,,Priateľ môj budeš mi veľmi chýbať. Bez teba by nebolo žiadne Neľutujem ani Mandolína ani Spolu a mnoho ďalších songov, ktoré sme spolu urobili. Ďakujem za všetko...Odpočívaj v pokoji...'' napísal k fotografii spevák Adam Ďurica. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 08:28