TASR
StoryEditor

Veronika Cifrová Ostrihoňová vyzýva rodičov zamyslieť sa nad zverejňovaním fotografií ich detí na sociálnych sieťach

09.08.2019, 10:00
Celebrity
Známa redaktorka sa už čochvíľa stane mamou. Aj keď sa na svoje bábätko neuveriteľne teší, uvedomuje si, aké nezodpovedné je zverejňovať fotografie detí na sociálnych sieťach.

Redaktorka a moderátorka sa včera prostredníctvom sociálnej siete vyjadrila k téme, ktorá sa bude onedlho týkať aj jej. Svojich fanúšikov vyzvala k tomu, aby sa zamysleli, koľko fotiek svojho potomka už stihli zavesiť na sociálnu sieť. ,,Sama vidím na Instagramoch a internetoch, že polročné bábätka majú na internete aj cez 30 fotiek,'' vyjadrila sa.

Aj keď teraz Veronika tehotenské brucho neskrýva, svojmu dieťaťu dopraje nepochybne väčšie súkromie. Ako totiž sama vo videu spomenula, malé bábätko sa nemôže rozhodnúť, či fotky na internete vôbec chce. Rodičia, ktorí by ho v tomto veku mali chrániť, ho paradoxne vystavujú niečomu, čo mu nemusí byť po čase príjemné. 

Tento termín rodiča, ktorý prehnane a často zdieľa fotografie svojho dieťaťa na internete sa volá sharenting a vzniklo spojením slov parent (rodič) a share (zdieľať). Do tejto kategórie spadajú rodičia, ktorí tiež uverejňujú príliš veľa osobných vecí a informácií, najčastejšie na spomínané sociálne siete.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 05:01