StoryEditor

Bála sa, že je pre tento svet príliš škaredá. Dnes pomáha ženám nájsť sebalásku

25.01.2022, 09:00
Celebrity
Speváčka Celeste Buckingham sa pred časom rozhodla prísť na nové myšlienky tak, že opustila Slovensko. Uvedomila si, že jej fyzické i psychické zdravie už veľmi dlho trpí. Okamžite sa odhodlala prehodnotiť svoj vzťah k jedlu či svojmu telu. 

Speváčka má totiž zničený žalúdok, neustále chodí na vyšetrenia a každý deň berie tabletky na stravu: „a to je len z toho dôvodu , nie je to genetikou ani ničím iným, že som dlhé roky striedala svoj režim. Hladovala som, aby som bola chudá, dosiahla celebritnú postavu, a bola vzorom svojim fanúšikom.“ Po návštevách rôznych terapeutov sa rozhodla svoje psychické i fyzické zdravie vyliečiť, pretože si ako staršia uvedomila, že to bolo úplne zbytočné. V súčasnosti sa preto na sociálnych sieťach snaží šíriť osvetu o tom, že by sme mali byť autentickí a najmä sami sebou.

Byť autentická a sama sebou

Od žien sa nie len v súčasnosti, ale aj v minulosti, neustále niečo očakáva. Musia vyzerať tak, ako si to predstavujú iní či tak, ako nám sociálne siete diktujú. Celeste sa preto snaží šíriť a motivovať ženy k tomu, aby boli samé sebou. „Žena nie je to, čo spoločnosť nastavuje. Žena je tým, čím chce byť. Buď kým chceš, buď aká chceš, rob sama, čo chceš. Tým nikomu neublížiš, nikoho tým neurazíš,“ napísala známa speváčka na sociálnej sieti. Stojí veľa práce za tým, ako sa naučiť mať samú seba rada.

Podľa nej by sa mal človek ráno zobudiť a namiesto všetkých negatívnych vecí na sebe, by si mal pozerať najmä na tie pozitívne. Či už veci, na ktoré máte talent, alebo na ktorých už dlhé roky pracujete. „Vaša hodnota ako človeka nie je postavená na tom, ako vyzeráte a koľko meriate, či koľko kíl máte v konkrétnom životnom období. Majte sami seba radi. Nesúďte druhých podľa toho, ako vyzerajú, pretože vám môžem z osobných skúseností povedať, že nemáte ani šajnu, čo prežili, aby tu vôbec pred vami dnes stáli,“ priznala speváčka. Keďže si sama musela prejsť niekoľkoročným  peklom, pre iných môže byť dnes veľkou motiváciou. Na záver odkazuje, že neexistuje dokonalý stav človeka, a práve to je na tom najkrajšie, že nikto nie je dokonalý. Podľa jej slov by sme si mali dupnúť a povedať: ja sa nebudem prispôsobovať, ja chcem byť sama sebou.“

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
16. apríl 2024 10:56