archív M.D.
StoryEditor

Paľo Demitra by oslavoval narodeniny. Jeho syn mu poslal do neba ten najkrajší darček

03.12.2021, 01:00
Celebrity
Len pár dní dozadu by oslávil jeden z najúspešnejších slovenských hokejistov 47 rokov... aj keď čas plynie neuveriteľnou rýchlosťou, na Demitru jeho rodina, priatelia, ale aj fanúšikovia, nezabúdajú.

O tom, že Paľo je stále duchom prítomný v rodine, svedčia mnohé krásne gestá. Dojemnými vyznaniami si ho pripomína aj jeho neter či sestra, ktoré sú na neho právom pyšné. Najväčšiu prítomnosť však nepochybne cítiť z jeho synčeka Lucasa, ktorý síce zdedil vzhľad po mame, no talent po otcovi. Dnes je z neho totiž úspešný futbalista, ktorý sa ako 17-ročný dokázal presadiť v tíme dospelákov AS Trenčín. 

Bol by na neho hrdý

,,Najťažšie stále ale ostáva, že moje deti nemajú otca pri sebe. Pre mňa je najťažší fakt, o čo všetko prišli. Čo všetko ich mohol naučiť ocko a odovzdať im do života. Ja sa môžem snažiť koľko chcem, otca im nenahradím. Najviac ma pichá pri srdci, keď sa im darí a nemôžu tú radosť zdieľať s ním. Alebo, keď sú smutní a nemôžu sa mu hodiť do náručia. Z Lucasa vyrastá športovec. V mojej predstave ich vidím ako silnú dvojku. Vtedy sa mi vždy chce plakať,'' prezradila Majka pre portál Ženy v meste. Vie, že Paľo, ktorý športom žil už od detstva, by úspechy svojho syna prežíval s obrovskou radosťou a láskou.

Aj preto pre Lucasa nebol problém odpovedať novinárovi pred pár mesiacmi na otázku, komu venuje svoj gól. ,,Určite otcovi a dedovi,'' povedal Lucas bez váhania na kameru. Niet pochýb, že práve úspech syna by bol pre Demitru jedným z najkrajších darčekov vôbec - a sám Paľo venoval góly len tým najdôležitejším ľuďom, ktorých najviac miloval. Napriek tomu, že bol v živote synčeka len krátko (Lucas mal v čase tragédie len 7 rokov), jeho život ovplyvňuje doteraz cez príbehy a spomienky iných.

Zaujímavý je aj fakt, že rovnako v 17-tich rokoch zažil svoj športový debut, aj keď v inom športe, aj Paľo. Nepochybne tak možno konštatovať, že jablko nepadá ďaleko od stromu a že by bol hokejista na svojho syna hrdý. Lucas na ocka hrdý s istotou je. Počas každej voľnej chvíle totiž navštevuje hrob svojho tatka a ako Majka v rozhovore priznala, jeho izba je plná Paľových fotiek.

Pozrite si, ako vyzerajú deti Demitru dnes:

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 20:57