profimedia
StoryEditor

Je v poslednom, kritickom štádiu rakoviny. Známa herečka si však svoje posledné chvíle užíva naplno

16.11.2021, 14:00
Celebrity
Herečka Shannen Doherty je pre mnohých známa ako predstaviteľka Brendy zo seriálu Beverly Hills. Správa o tom, že sa potýka so zákernou chorobou, šokovala mnohých...

Shannen Doherty, ktorá stvárnila Brendu v seriáli Beverly Hills či Prue v seriáli Čarodejnice, v známej americkej šou odhalila bolestivé tajomstvo. 50-ročná herečka, ktorá už v minulosti bojovala s rakovinou prsníka, si totiž už pred rokom vypočula trpkú správu. Napriek tomu, že podstúpila liečbu a všetko sa zdalo v poriadku, choroba sa vrátila a to v oveľa silnejšej podobe.

,,Som v štvrtom štádiu ochorenia. Rakovina sa mi vrátila,'' začala úprimnú spoveď Shannen a neubránila sa slzám počas interview, kde priznala, že sa s ťažkou diagnózou nevedela zmieriť. ,,Nemyslím si, že som to už dokázala spracovať. Určite existujú dni, kedy si hovorím: Prečo ja? A potom si odpoviem: A prečo nie ja? Kto iný? Kto iný okrem mňa si to zaslúži? Nikto,'' uviedla. 

Spočiatku sa s fanúšikmi, ale aj verejnosťou nechcela deliť s touto intímnou informáciou. Rozhodla sa však priznať pravdu po tom, čo sa dostala do sporu s poisťovňou. Herečka dostala strach, aby sa niekto k týmto citlivým informáciám nedostal skôr a neprekrútil ich podľa seba. 

Napriek tomu, že sa na začiatku neskrývala obavy o svoj život a o to, ako bude vôbec fungovať, dnes sa snaží na vec pozerať s nadhľadom. Nevytvorila si ani zoznam vecí, ktoré by chcela zažiť, nakoľko verí, že ich bude ešte habadej. ,,Bojujem za to, aby som žila čo najdlhšie,'' priznala v šou Good Morning America len nedávno. ,,Mnoho ľudí, ktorým je diagnostikované štvrté štádium, býva odpísaných. Predpokladá sa, že nemôžu pracovať, no to nie je pravda,'' rozrozprávala sa ďalej seriálová Brenda a dodala, že ona sama sa cíti pri sile a momentálne si užíva každý detail okolo nej. Silu jej dodáva najmä čas strávený s tými najbližšími a venovanie sa aktivitám, ktoré miluje. Uvedomila si totiž, že život je príliš krátky na to, aby svoj čas trávila pri činnostiach, ktoré ju nenapĺňajú. Posledné dni trávi najmä v prírode a pri zvieratkách.

Najnovšie snímky herečky dokazujú, že aj napriek diagnóze je možné viesť život s úsmevom na tvári. Shannen je tak nepochybne príkladom toho, že človek toho znesie veľa - a to, ako sa na veci pozerá, je skutočne dôležité.

Pozrite sa, ako Shannen zvláda boj s rakovinou:

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
29. apríl 2024 00:56