Petr Horník / Právo / Profimedia
StoryEditor

V živote sa bál najmä jednej veci. Tá sa Mekymu Žbirkovi nakoniec stala aj osudnou

10.11.2021, 23:30
Celebrity
V stredu podvečer šokovala Slovensko smutná správa - a to, že obľúbený hudobník Miroslav Žbirka, zomrel.

Smutná správa obletela Slovensko prostredníctvom sociálnej siete. Na Instagrame, ako aj na oficiálnom profile speváka, sa totiž objavili čiernobiele snímky s krátkym, no jasným popisom. ,,Správy o mojej smrti sú pravdivé... to by povedal Meky, ak by žil,'' napísali v mene legendy jeho najbližší. Správa zasiahla mnohých, medzi nimi aj známe slovenské tváre, ktoré vyjadrili pozostalým úprimnú sústrasť a poctili si životnú prácu, ako aj umelca. Na sociálnej sieti sa vyjadrila aj prezidentka Zuzana Čaputová či speváčka Marika Gombitová. 

,,Sveter, typické okuliare a úsmev. Vždy som mala pocit, že vôbec nestarne. Texty jeho piesní poznáme všetci naspamäť. Miloval hudbu, slovenčinu, Londýn a Beatles. Miroslav Žbirka bol a zostane legendou. Vďaka jeho nadaniu znel slovenský pop aj v časoch hlbokého socializmu absolútne svetovo. V hlave počujem jeho Baladu o poľných vtákoch a som vďačná za to, že tu s nami bol. Od pôsobenia v skupine Modus, cez spoluprácu s Marikou Gombitovou, Lacom Lučeničom a aj počas sólovej dráhy vytvoril desiatky hitov, ktoré pozná celé Slovensko a Česko. Miro Žbirka nikdy nebol nemoderný chalan, ako o tom spieval v jednej zo svojich piesní. Naše spomienky na mladosť zostanú navždy spojené s ním,'' vyjadrila sa k smrti umelca naša hlava štátu.

Keď Miroslav Žbirka pred troma týždňami informoval fanúšikov o zhoršenom zdravotnom stave, nikoho by ani nenapadlo, že sa len mesiac po svojich 69-tich narodeninách so svetom už navždy rozlúči. Vždy vysmiaty, originálny a v neposlednom rade nesmierne talentovaný spevák mal totiž ešte mnoho plánov, ktoré chystal zrealizovať. Nebolo to tak dávno, čo mal v kinách premiéru film Meky, ktorý zaznamenával dôležité udalosti hudobníka.

Článok pokračuje na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 08:09