Exit Model Management
StoryEditor

Dcére prezidentky sa smejú kvôli znamienku, s ktorým sa narodila. Toto je jej odkaz

20.10.2021, 16:45
Celebrity
To, že Zuzana Čaputová vzbudzuje pozornoť všade, kde príde, je pochopiteľné. Najnovšie je jednou z najdiskutovanejších tém jej rodina, konkrétne dcéra Emma, ktorá sa vybrala cestou modelky.

K tomuto útoku sa vyjadrila aj samotná prezidentka, ktorá správanie politika verejne odsúdila. ,,Útok na politika alebo političku cez jeho deti je politické dno. Poslanec Taraba by sa o moju dcéru nikdy nezaujámak, keby to nesúviselo s mojou funkciou. Ľudskej zlobe a hlúposti musím čeliť, ale moje deti z toho vynechajte!'' vyjadrila sa oficiálne prezidentka a za ňu sa postavilo hneď niekoľko známych osobností. Medzi nimi aj Babsy Jaguščák, ktorá je už dlhé roky súčasťou spomínaného módneho podujatia:

,,Odsudzujeme verejné ataky poslanca na 17-ročnú dcéru prezidentky Zuzany Čaputovej. Emma Čaputová prešla pred podujatím Fashion LIVE! castingom a nebola nijakým spôsobom protežovaná. Svojej úlohy modelky sa zhostila profesionálne a prispela k vysokému umeleckému zážitku tohto podujatia. Rovnako odmietame urážlivé poznámky k jej vzhľadu a umeleckému make-upu. Za podujatím stojí tím etablovaných odborníkov z oblasti vlasového stylingu a vizážistky, ktorých práca reflektuje vizuálnu predstavu samotných dizajnérov. Považujeme za absolútne neorijateľné, že poslanec Taraba verejne ponížil prezidentkinu dcéru a vyzývame ho, aby sa verejne ospravedlnil.''

O tom, že šikana je závažným problém, zrejme netreba ani diskutovať. Čoraz menej ľudí si však uvedomuje, že nevinné poznámky na sociálnych sieťach vedia často spôsobiť traumu, ktorá nemusí byť na prvý pohľad viditeľná. Neplatí to len v tomto prípade, ale aj tisícoch ďalších. Je pochopiteľné, že sa nám niečo nepáči, no to neznamená, že musíme danú vec, teraz konkrétne daného človeka, urážať a zosmiešňovať. Vzhľad nie je niečo, čo si vyberáme, ale to, akými sa rodíme. Emma sa síce narodila s výraznejším znamienkom na tvári, no to neznamená, že nie je krásna - a že nemá možnosť uspieť vo svete modelingu, kde sa vyhľadáva práve inakosť. Oveľa viac by nám tak malo záležať na tom, ako sa správame a prezentujeme, nakoľko to o nás zodpovedá a je to niečo, čo môžeme zmeniť...

Vyjadrila sa napokon aj Emma. Tá sa v prvom rade poďakovala a dodala, že aj keď útok nebol príjemný, zvláda ho aj vďaka pozitívnej podpore ostatných ľudí. ,,Ďakujem všetkým za veľkú podporu, ktorú ste mi prejavili. I keď to zosmiešňovanie mierilo na mňa, chápem, že to mnohých z vás pohoršilo, lebo to má väčší dosah. Týka sa to všetkých, ktorí si už útoky a šikanu na internete zažili. Veľmi mi vaša podpora pomohla. Posielam ju ďalej každému, kto si zažil niečo podobné,'' stručne napísala na svoj Instagram.

To, ako Emma vyzerá, nájdete v galérii:

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 21:36