Instagram/ivankatrump
StoryEditor

Matka troch detí Ivanka Trumpová priznala popôrodnú depresiu. Ako proti nej bojuje?

12.10.2017, 08:00
Celebrity
Ivanka Trumpová (35) je matkou troch detí. S manželom Jaredom Kushnerom (36) má dcéru Arabellu (6) a synov Josepha (3) a Theodora (1). Dcéra amerického prezidenta až po rokoch priznala, že trpela popôrodnou depresiou.

"S každým dieťaťom bola depresia horšia a horšia. Bolo to pre mňa veľmi náročné aj emočne. Cítila som, že nefungujem ani ako rodič, ani po pracovnej stránke, "priznala Ivanka Trumpová v rozhovore pre The Dr. Oz Show. "Tehotenstvo bolo bezproblémové, všetko začalo až po pôrode."

Dcéra amerického prezidenta Donalda Trumpa o svojich problémoch dlho mlčala, ale potom zmenila názor a prvýkrát o nich prehovorila. "Je to veľmi dôležité. Považujem sa za náročného človeka, som ambiciózna a toto sa môže stať každej matke. Proti depresii mi pomáha meditácia, pätnásť až dvadsať minút denne každé ráno. To ma nabije, "hovorí Trumpová, ktorá pracuje ako poradkyňa svojho otca.

Už v minulosti priznala, že materstvo ju vyčerpáva. "Práve teraz žijem trochu chaoticky. Deväťdesiat percent času som vyčerpaná. Materstvo je obohacujúce, ale aj tá najdivokejšia a najviac stresujúca vec, "priznala Trumpová vlani pre magazín People.

Ivanka Trumpová pritom nie je jediná známa osobnosť, ktorá prehovorila o popôrodnej depresii. Trpela ňou napríklad modelka Chrissy Teigenová alebo herečka Gwyneth Paltrow. "Bola som ako robot, necítila som žiadne emócie," zverila sa v rozhovore pre časopis Vogue Paltrow. Problémy sa u nej objavili po narodení syna v roku 2006.
Popôrodná depresia sa môže objaviť u jednej z desiatich žien počas jedného roka od pôrodu dieťaťa. Spôsobuje pocit smútku, zlú náladu, nedostatok energie a negatívny vzťah k dieťaťu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
20. apríl 2024 01:28