Patríte k ľuďom, ktorí si nič nedoprajú a šetria každé euro?dreamstime
StoryEditor

Najväčších držgrošov nájdete medzi týmito znameniami

12.02.2024, 14:00
ASTRO

Hviezdy vám do vienka nedajú len pozitívne vlastnosti či cnosti, ale aj tie negatívne. Ako vnímate lakomstvo? Pozeráte sa na lakomých ľudí ako na tých, ktorí len šetria každé euro, aby dosiahli svoj cieľ, alebo skôr ako na ľudí, ktorí sa nevedia podeliť, alebo si nič dopriať a práve to vám je nesympatické?

Chce mať váš partner podrobný prehľad o tom na čo utrácate peniaze? Považuje väčšinu veci, po ktorých túžite za zbytočné? Alebo sa vaša kamarátka vyhýba akýmkoľvek aktivitám, na ktoré by musela utratiť nejaké financie? Nie sú náhodou narodení v týchto znameniach?

Baran

Barani sú tvrdohlaví. A zároveň cieľavedomí. Ak majú cieľ, idú si za nim a použijú na jeho dosiahnutie všetky prostriedky. Aj tie finančné. Možno sa vám bude zdať, že sú lakomí a nedoprajú nič sebe ani svojim blízkym. No oni len jednoducho chcú dosiahnuť čo najrýchlejšie svoje méty. Často je to z ich strany veľmi sebecké a pre okolie nepochopiteľné a to je dôvod, prečo ich nazývajú držgrošmi. Zároveň vzbudzujú dojem, že sú to špekulanti, ktorí by chceli veľa muziky za málo peňazí. Vyjednávajú ceny a ak môžu nakúpiť niečo v akcii, budú prví na to stáť prví v rade. Promo akcie majú dokonale vychytané a ak je niečo zadarmo, v momente to využijú na 100%.

Lev

O Levoch je veľmi dobre známe, že milujú pozornosť. A urobia všetko preto, aby boli neprehliadnuteľní. Na seba a svoje potreby míňajú veľa. Aj na ľudí, ktorí sú ich srdcu blízki. Ale pozor, oni rozhodnú do čoho peniaze „nalejú“ a do čoho nie. Drahá kabelka či luxusné auto, ktoré je vidia susedia či známi musí byť v ich výbave. No na miestach kde si iní doprajú, oni šetria. Nebudú utrácať na drahé potraviny a doma si počas chladných mesiacov radšej dajú na seba tri vrstvy oblečenia, než by si poriadne zakúrili. Nenechajú si ujsť žiadnu príležitosť zarobiť peniaze a pre pár eur by si nechali aj do kolena vŕtať.

Kozorožec

Kozorožci majú veľmi podobnú povahu ako Barani. Aj oni majú radi peniaze a čím viac ich na účte majú, tým sú spokojnejší. Veď kto by aj nebol. Šetria všade, kde sa dá. Je až neuveriteľné, ako Kozorožci dokážu oklamať systém, len aby z toho vyťažili maximum. Sú schopní si zakúpiť vec, ktorú keď použijú, neváhajú vrátiť. Od svojich priateľov, rodiny či známych si pravidelne požičiavajú veci dennej spotreby, na ktoré sa im nechce míňať peniaze. Pri posedení na káve určite nebudú patriť k tým, ktorí budú vyťahovať peňaženku ako prví. „Nabudúce zaplatím ja“ budete od nich počúvať pravidelne, no pravda je, že sa k plateniu dostanú len málokedy. Veľmi radi prídu na rodinnú oslavu, no veľkolepé dary či recipročné pozvania neočakávajte.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/astro, menuAlias = astro, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
14. máj 2024 06:11