Trináste znamenie zverokruhu nesie názov Hadonos.dreamstime
StoryEditor

Vedeli ste, že existuje trináste znamenie zverokruhu? Jeho existenciu dokonca uznala NASA

07.10.2022, 15:00
ASTRO

Možno ste o tom nevedeli, no podľa NASA existuje aj trináste znamenie zverokruhu. Môže za to aj fakt, že na súhvezdia inak hladí astrológia a inak astronómia. Trináste znamenie zverokruhu nesie názov Hadonos, ktorého nájdete medzi Strelcom a Škorpiónom. Pozrite sa, aké je vaše nové znamenie podľa NASA.

Pôvod zverokruhu siaha približne dva a pol tisíc rokov dozadu. Najrozšírenejší systém zaviedli babylonskí astrológovia, ktorí sa oblohu rozhodli rozdeliť na dvanásť častí, ktoré sa zhodovali s 12 kalendárnymi mesiacmi. Síce vedeli, že existuje aj súhvezdie Hadonos, ale keďže nezapadalo do žiadnej časti ako by malo, zo zverokruhu ho vynechali. Podľa NASA má však každé súhvezdie iný tvar a veľkosť, takže Slnko ukazuje na každé z nich rôzne dlhú dobu. V tomto prípade to teda nezodpovedá mesiacom zavedeným pre každé znamenie. Napríklad, Panna zaberá 45 dní, no Škorpión len 7. Práve z tohto dôvodu je podľa nich dôležité zaradiť do zverokruhu aj Hadonosa.

image

Systém dvanástich znamení zaviedli Babylončania.

dreamstime

Astrológia či astronómia?

Možno má NASA v niečom pravdu, no astrológovia sa zhodujú na jednom. Hadonos nie je znamenie, ale konštelácia. Takýchto konštelácii existuje dokonca 88, no nemusí to hneď znamenať, že každá je znamením zverokruhu. Ak by sa však Hadonos vo zverokruhu nachádzal, pravdepodobne by váš dátum narodenia spadal pod iné znamenie. Zistite, ktoré by to bolo.  

Baran: 18. apríla - 13. mája

Býk: 13. mája - 21. júna

Blíženci: 21. júna - 20. júla

Rak: 20. júla - 10. augusta

Lev: 10. augusta 16. septembra

Panna: 16. septembra - 30. októbra

Váhy: 30. októbra - 23. novembra

Škorpión: 23. novembra - 29. novembra

Hadonos: 29. novembra - 17. decembra

Strelec: 17. december - 20. januára

Kozorožec: 20. januára - 16. februára

Vodnár: 16. februára - 11. marca

Ryby: 11. marca - 18. apríla

Vyšlo na vás znamenie Hadonos? Toto je jeho charakteristika

Názov Hadonos je odvodený z gréckej mytológie a predstavuje slávneho liečiteľa, boha medicíny Asclepiusa. Toto znamenie je charakteristické jednotou. Človek, ktorý sa v ňom narodí, je impulzívny, temperamentný, šikovný a občas aj žiarlivý. Ukrýva v sebe veľký dar a verí, že jedného dňa dokáže zbaviť svet od chorôb, násilia a zla.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/astro, menuAlias = astro, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 11:47