Neoblomným bojovníkom proti tzv. duchom depresií je ametyst.Dreamstime
StoryEditor

Ametyst pomáha na rozhodovanie, selenit funguje proti sporom: Posilnite si psychiku kameňmi

30.11.2022, 09:15
ASTRO

10. október patrí Svetovému dňu duševného zdravia a pripomíname si aj Európsky deň depresie. Desiaty mesiac nie je zvolený náhodne – jesenné obdobie azda najväčšmi nahlodáva našu dušu. Prispieva k tomu tma, šedivé a sychravé počasie, medziľudský chlad.

Samozrejme, pri duševných neduhoch treba vyhľadať odborníkov - psychológov či psychiatrov. Mierne príznaky zjemnia aj alternatívne metódy: Siahnuť môžete po minerálnych kameňoch, a to najmä bielych a fialových. Tieto farby sa viažu k vrchnej, čiže korunnej čakre a práve ona zodpovedá za silu našej psychiky. V aktuálnom období možno čiahnuť po ametyste, ametríne, čaroite, ale aj po selenite či klasickom krištáli.

Ametyst pomôže rozhodnúť sa

Neoblomným bojovníkom proti tzv. duchom depresií je ametyst, fialový polodrahokam, ktorý očarí svojím výzorom, ale najmä vyžarovaním. Jeho názov a farba súvisia so starou gréckou povesťou. Zeus vylial takzvané božské víno na biely kremeň - a ten sfialovel. Takýmto spôsobom sa do pozemských štruktúr vniesli nebeské energie. No a tie majú zabezpečovať ochranu pred zlom ako takým.

Premocný fialový kameň blahodarne pôsobí na myseľ človeka - dokáže ju upokojiť, ale aj naštartovať. Zbavuje takých ideí, ktoré sú pre ľudskú bytosť nežiaduce. Robí poriadok a inventúru v našich myšlienkach.

Pokiaľ sa nachádzate v nerozhodnom období, práve ametyst bude vaším dobrým poradcom. Pomôže vám rozlíšiť, ktorá životná cesta prinesie najviac pozitív. Zároveň posilňuje vieru, že človek je pod ustavičným božským dohľadom, a preto sa nemusí ničoho a nikoho báť. Láme strachy a obavy rôzneho druhu. Zvyšuje bázu optimizmu a vervy. Je pomocníkom pri meditáciách, rozjímaniach a vizualizačných cvičeniach. Zosilňuje moc modlitieb. Osoží pri veštení alebo channelingu.

Na energo-zdravotnej báze poskytuje pomoc pri bolestiach hlavy, psychických alebo nervových ochoreniach.

Ametrín upokojí dušu

Podobnými vlastnosťami ako ametyst oplýva aj ametrín s fialovými a zlatistými odleskami, ktoré mu dodáva zložka citrínu. Ten je kameňom absolútneho svetla. Rozjasňuje každú bunku života. Práve kombinácia ametystu a citrínu je priam balzamom na rozorvanú dušu či naštrbenú psychiku.

Čaroit nakopne k zmenám

Tento fialový polodrahokam prináša do života celkovú transformáciu. Jeho energiu zužitkujeme na zmenu myslenia, postojov, pocitov, ale aj na pritiahnutie lásky, lepšej práce, financií či zdravia. Čaroit spája s mocnosťami nebies, ktoré pomôžu plniť pozemské priania, samozrejme, za predpokladu, že rezonujú s požiadavkami najvyššieho dobra.

Minerál má očistné funkcie. Hlbiny človeka zbavuje negatívnych a ťažkých vibrácií, oslabujúcich činnosť čakrových vrtúľ. Láme strachy, pocity viny, hanby, nesebalásky, smútku, nenávisti, zloby či neviery. Rozhýbe stojace životné vody, a preto pomáha tým, ktorí uviazli na mŕtvom bode – v akejsi životnej slučke. Dodáva chuť uskutočniť zmeny. Človeka učí jednať spontánne, no zároveň rozvážne.

Priťahuje vizionárske sny a okrem toho, že nás okúzli prekrásnou perleťovou štruktúrou s farebnými odleskami, dokáže nás aj spojiť s anjelskou ríšou. Prostredníctvom kamienka sa možno spojiť so strážnym anjelom, prípadne aj archanjelskou ríšou. Jeho pomyselným patrónom je archanjel Raziel – anjel pretavovania snov a túžob do reality.

Výnimočný čaroit harmonizuje psychiku, nervový systém, utlmuje bolesti hlavy, lieči choré oči aj uši. Skvalitňuje spánok, priťahuje príjemné a upokojujúce sny. Lieči kardiovaskulárny systém, rozpohybúva lymfu. Samozrejme, nenahrádza klasickú medicínsku pomoc.

Selenit ruší všetky spory

Takmer priesvitný selenit sa vyznačuje mimoriadne jemnými, ale silnými vibráciami, ktoré blahodarne pôsobia na energetické telo človeka. Harmonizuje čakry, do poriadku dáva aj narušený aurický systém. Už len dotýkaním sa selenitu pocítite príliv univerzálnej energie. Tá má nielen očistné, ale aj liečebné a vitalizačné účinky. Kamienok spája s anjelskými bytosťami a pri meditáciách s ním môžete nadviazať kontakt s duchovnými sprievodcami.

Selenit kreuje pokoj a mier, jeho majiteľ sa stáva harmonickým človekom. Ruší hádky, spory a konflikty. Do priestorov vnáša rovnováhu a súlad. Likviduje geopatogénne zóny. Chráni pred jedovatými šípmi.

Možno ho použiť pri rozmanitých zdravotných ťažkostiach. Stačí s ním pár minút v pokoji meditovať, prípadne ho prikladať na bolestivé miesta. Selenitové tyčinky alebo špirály poslúžia ako jemná masážna pomôcka. Priam rozprávkovým doplnkom do domácností sú selenitové lampy, ktoré majú priaznivý vplyv nielen na človeka, ale aj na príbytok a predmety v ňom.

Krištáľ ako kráľ kameňov

Nazýva sa aj kameň kameňov. Patrí medzi najsilnejšie očistné komponenty. Zosilňuje pozitívne energie a utlmuje tie negatívne. Dokáže rozjasniť tak jedinca, ako aj priestor - napríklad dom, obchod či kanceláriu. Číry krištáľ harmonizuje všetkých 7 kľúčových čakier. Sceľuje auru a vnáša do nej širokospektrálne farby. Takže ju lieči.

Dôkladne umyté krištáľové kúsky možno "vylúhovať" v čistej vode - tekutina sa tak dobije pozitívnymi vibráciami. Takto pitá voda potom blahodarne vplýva na celistvosť ľudského ja. Aj na fyzično, aj na psychično.

 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/astro, menuAlias = astro, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
19. apríl 2024 22:10