Sviatok svätého Michaela sa slávi každoročne, a to 29. septembraDreamstime
StoryEditor

Jesenní anjeli pomôžu poraziť zlo: Takto vás ochráni svätý Michael

28.09.2022, 06:00
ASTRO

Koncom prvého jesenného mesiaca sa archanjelskí majstri spomínajú o čosi intenzívnejšie. Dôvodom je Sviatok svätého Michaela. Slávi sa každoročne, a to 29. septembra. Spolu s ním si pripomíname aj Gabriela a Rafaela. Nazrite s nami do tajov a mystérií mocnej archanjelskej mystiky.

Michael býva najčastejšie vyobrazovaný v bojovej pozícii – v rukách drží meč a pod jeho nohami dodýchava knieža temnoty, teda samotný diabol. Z toho vyplýva, že kľúčovou kompetenciou nebeského majstra je likvidácia škodlivých a temných energií.

Ako nás archanjel Michael chráni?

  • Prerod človeka – vzývaním archanjela meníme svoje vibrácie. Čistia sa emócie, myšlienky a v konečnom dôsledku aj skutky a počiny. Vnútorní démoni sa otáčajú chrbtom k nášmu Ja a tvárou k Bohu.
  • Transformácia života – archanjel Michael pomáha rozpohybovať stojace a mŕtve životné vody. Svojimi lúčmi vnáša do celistvosti bytia aktivitu a dynamiku. Človeku podáva ruku pomoci, aby vystúpil zo stagnačného bahna. Vďaka Michaelovi vieme rozpoznať, čo je v našom živote staré, nepotrebné a nefunkčné – a teda pripravené na „odliv“, a čo si ešte zaslúži našu pozornosť.
  • Ochrana všetkého živého na planéte Zem – Michael sa rád prizerá krásam a mystike pozemského bytia. Miluje rastúce kvety, zelené láne, plodiace stromy, ruchy fauny, ale aj kreovanie nového života, detský džavot a pokojnú rodinnú klímu. Archanjel Michael sa na toto všetko nielen pozerá, ale to aj nežne – a mocne zároveň – prikrýva svojím „rubášom“.
  • Likvidácia škodlivých energií – Michael pomáha pri hĺbkovom čistení kliatob, urieknutí aj porobenín. Na jednej strane eliminuje negáciu medzi tvorcom záporných vibrácií a samotnou obeťou, na druhej strane vnáša do vzniknutej situácie vibrácie lásky, no a do tretice zaháňa démonov, ktorí príslušnú zlovestnú energiu napĺňali a strážili v praxi. Michael poskytuje človeku silný ochranný štít aj pred zblúdenými duchmi, škodlivými entitami z iných dimenzií, energetickými vampírmi či morami.
  • Sprevádzanie duší z pozemských sfér k Najvyššiemu – keď nadíde hodina odchodu na druhý breh, naši strážni anjeli – na čele s mocným Michaelom alebo Azraelom – nás zahalia do svojich jemných a nežných energií a pomôžu opustiť hmotnú sféru. Niekedy sa stáva, že po smrti blízkosť svetelných energií odmietneme. Anjelské entity to rešpektujú. Spurné duše ostávajú uväznené v akomsi medzisvete. Len čo si však uvedomia potrebu odchodu do svetla, archanjelská mocnosť zakročí.
  • Eliminácia strachu – jednou z najškodlivejších vibrácií na pozemskej báze je strach. Samotná obava poškodzuje aurický systém, odoberá farebnosť, bráni toku priaznivých vibrácií v energetične. Archanjelské dotyky dobíjajú ohromnými lúčmi odvahy.
  • Presvetľovanie priestorov – Michaelova žiara pomáha pri čistení pozemkov, budov, domov i bytov. V objektoch, nad ktorými drží stráž, niet miesta pre zlomyseľných duchov či démonov.
  • Zapaľovanie vnútorného ohňa – Michael vracia človeku schopnosť byť v ustavičnom a nepretržitom spojení so svojím najvnútornejším Ja. Vďaka tomu sme zdravo sebavedomí, vážime si vlastnú osobu, dokážeme povedať „nie“ a nedovolíme okoliu, aby nami mávalo a manipulovalo.
  • Michael je tiež patrónom policajtov, hasičov a všetkých tých, ktorých poháňa túžba po pravde a spravodlivosti. Pomáha aj spirituálne naladeným ľuďom – duchovným lektorom, ezoterikom, liečiteľom, jasnovidcom, spisovateľom či umelcom.
  • Michael je spojený s indigovou farbou. Kamene, ktoré obsahujú jeho „esencie“, sú lapis lazuli, sodalit, chryzokol či apatit. Mocného archanjela možno vzývať pri pálení kadidla, myrhy alebo lotosového kvetu.

Spoznajte ďalších patrónov jesene

Koncom septembra si okrem Michaela pripomíname aj Rafaela, Božieho lekára, a Gabriela, anjela očistných „vodopádov“.

Rafael je mocná archanjelská bytosť, strážca zeleného svetla. V prvom rade ide o anjela vše-uzdravovania. Nie nadarmo sa mu hovorí Boží medik. Človeku pomáha preliečiť choré sféry bytia – i citové, i materiálne, i zdravotné. Do všetkých deštruktívnych „buniek“ vlieva prenádherné očistné lúče.

Vďaka transcendentálnym dialógom s Rafaelom dokážeme uskutočňovať silnejšie vhľady do vlastných hĺbok, a tak zisťovať, čo nášmu Ja škodí a – naopak – čo ho dopuje pozitívnymi energiami. Rafael je i anjelom mieru, pokoja a súladu. Nastoľuje celostnú harmóniu – vnútornú aj vonkajšiu. Jeho blízkosť láme stresy a napäťové situácie. Jeho esencie blahodarne vplývajú na očistu rodu alebo rodiny.

Rafaela možno vzývať pri akýchkoľvek zdravotných ťažkostiach. Zaujímavosťou je, že v človeku prebúdza samoliečivé procesy. Osoží tiež ľuďom, ktorých priťahuje mystika ľudového liečiteľstva či alternatívnej medicíny. Cibrí v nich spirituálne dary.

Gabriel je prenádherná svetelná bytosť, strážca jasného bieleho svetla. Hovorí sa mu aj Boží „presvetľovač“. To znamená, že všetky ťažké, negatívne alebo husté energie pretavuje do ľahkosti, slobodnosti a splývavosti.

Umožňuje nám uzrieť negatívne vlastnosti alebo rysy nášho Ja, ktoré nám bránia v priťahovaní celostnej hojnosti a prosperity. Tým, že ich uzrieme a pomenujeme, dokážeme rýchlejšie započať proces ich eliminácie. Stará sa aj o to, aby z nášho Ja odplávali všetky cudzie negácie vrátane urieknutí či porobení.

Gabriel je tiež anjelom tvorivosti a kreativity. Vďaka jeho nebeským dotykom prichádzame na nevšedné nápady, ktoré nám môžu výrazne skvalitniť život. Archanjel stráži tehotné matky a tiež ľudí na cestách.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/astro, menuAlias = astro, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
25. apríl 2024 02:50