Z proroctiev Nostradama a Baby Vengy behá mráz po chrbte.Pexels/cottonbro
StoryEditor

Mrazivé predpovede Nostradama aj Baby Vengy sa zhodujú. Takto dopadne konflikt Ruska a Ukrajiny podľa dvoch najslávnejších veštcov

05.04.2022, 08:00
ASTRO

Už viac ako mesiac sleduje svet so zatajeným dychom vývoj situácie na Ukrajine, ktorú 24. februára napadlo Rusko. Hoci napätie medzi oboma krajinami bolo zrejmé už dlhšiu dobu, inváziu Putina predpovedali dvaja najslávnejší veštci všetkých čias už oveľa-oveľa skôr. Kým Nostradamove predpovede sú plné inotajov, Baba Venga, ktorá zomrela len pred 26 rokmi, bola v svojich veštbách výrazne konkrétnejšia. Mrazivé však je, že sa obaja jasnovidci zhodli na tom, ako vojnový konflikt dopadne.

Deň, ktorý sa navždy zapíše do histórie bol predpovedaný už oveľa skôr, ako sa stal. Putinov útok na Ukrajinu podľa odborníkov na výklady spomínal už v roku 1555 Nostradamus vo svojom legendárnom diele Les Prophéties, ktoré je plné rýmovaných štvorverší. Francúzsky lekár a astrológ mal jasno v tom, ako vojna Ruska a Ukrajiny dopadne, no otázne je, ako dlho konflikt potrvá, pretože Nostradamove predpovede, ktoré by sa dali aplikovať na súčasnú svetovú situáciu, sú až dve.

Vojna troch kráľov

Hoci Nostradamovo meno je každému dobre známe, pripomeňme si, že tento velikán predpovedal už Veľkú francúzsku revolúciu, 2. svetovú vojnu či pristátie človeka na Mesiaci. Presnosť jeho veštieb sa odhaduje na 86%, problémom však je rýmovanie a symbolika, ktorú si nie vždy vysvetlíme správne. Z niekoľkých jeho veštieb však budete mať zimomriavky na celom tele, pretože na aktuálnu svetovú situáciu sedia dokonale.

„Cez troch bratov sa svet dostane do problémov. Nepriatelia dobyjú námorné mesto. Hlad, oheň, krv, mor a dvojitá dávka všetkých katastrof,“ hovorí sa vo veršoch, pre ktoré majú odborníci na jeho predpovede jasné vysvetlenie.

Za troch bratov považujú Vladimira Putina, Joa Bidena a generálneho tajomníka NATO Jensa Stoltenberga. Námorným mestom by v tomto prípade mala byť ukrajinská Odessa a za slovným spojením dvojitá dávka katastrof si máme predstaviť pandémiu, ktorú vystriedala vojna.

7 mesiacov alebo 27 rokov

Z ďalších Nostradamových štvorverší nie je jasné, ako dlho vojnový konflikt potrvá, pretože ani odborníci na jeho výklady si nie sú istí, či sa s konfliktom na Ukrajine môže spájať jedna alebo druhá jeho predpoveď.

Prvá hovorí o výrazne kratšom čase než tá druhá: „Sedem mesiacov veľkej vojny, ľudia mŕtvi v dôsledku zla. Rouen, Evreux nepadne do rúk kráľa." Žiaľ, prečo by sa spomínali francúzske mestá v kontexte s Ukrajinou a Ruskom nie je jasné, a tak do hry vstupuje ďalšie jeho proroctvo, ktoré je oveľa desivejšie. „Tretí antikrist čoskoro prepadne hneď tri krajiny. Jeho vojna potrvá 27 krvavých rokov. Kto nepôjde s ním, bude usmrtený, zajatý alebo uvrhnutý do vyhnanstva. Krv ľudských tiel zafarbí vodu do červena, na zem sa znesie krupobitie," píše sa v Nostradamových listoch a za týmito slovami ľudia vidia Vladimíra Putina.

Vo výsledku sa zhodujú

Ako dlho vojnový konflikt u našich východných susedov potrvá teda nie je zrejmé, ale vo výsledku mal Nostradamus jasno už v 16. storočí: „Východ oslabí Západ. Námorné bitky zlyhajú vo chvíli najväčšej potreby. Veľký muž bude zničený bleskom. Zlý skutok predvídaný nositeľom petície." V prípade, že by šlo o proroctvo odkazujúce na aktuálnu situáciu, výsledok by bol viac než jasný.

A ešte viac zrozumiteľne a konkrétne to povedala Baba Venga, ktorú označujú za Nostradama Balkánu. Slepá veštkyňa zomrela v roku 1996, čiže v tom čase nemohla Putinovu silu predpokladať inak, len vďaka víziám, z ktorých najmrazivejšia je: „Všetci sa roztopia ako ľad, len jedno zostane nedotknuté - Vladimirova sláva, sláva Ruska. Bude priveľa obetí, ale Rusko nikto nedokáže zastaviť. Všetko odstráni z cesty a nielenže zostane zachované, ale stane sa pánom sveta." 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/astro, menuAlias = astro, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 20:25