pixabay.com
StoryEditor

Nebojte sa oleja! Na pokožke...

18.04.2017, 14:00
Krása a móda
Už od puberty je v nás zakorenené pravidlo – nikdy nič mastné. Olej však nepatrí k zlým tukom. Vedela to aj pôvabná Kleopatra, ktorá sa natierala olivovým či mandľovým olejom. Skúste to aj vy!

Malý zázrak
Na rozdiel od krémov na báze vody má olej menšie molekuly, ľahšie preniká do pokožky a lepšie ju hydratuje. Navyše, na celú tvár a krk vám stačí použiť len tri – štyri kvapky. Pokožka síce získa lesklý nádych, ale ten o chvíľu zmizne. Potom na ňu môžete ešte naniesť bežný krém. Vďaka svojej výživnosti je olej vhodný aplikovať na noc. A dokonca existujú aj odličovacie prípravky na olejovej báze, ktoré nevysušujú.

Grál pre zrelú pleť
Pleť s pribúdajúcim vekom tlmí produkciu vlastných olejov a stáva sa suchšou  a suchšou. Takže naniesť na ňu olej je to najlepšie, čo môžete spraviť.

Antiseptické aj anti-age
Existuje množstvo druhov olejov – mandľový, jojobový, kokosový, ružový, olivový, harmančekový, arganový...Výrobcovia ich niekedy v prípravkoch aj kombinujú. Napríklad čajovníkový olej dokáže regulovať tvorbu mazu a je antiseptický. Argánový či ružový sa zas považujú za anti-age prípravky.

Od hlavy po päty
Oleje ocení nielen vaša pleť, ale aj pokožka celého tela či vlasy. Okrem klasických olejov vyskúšajte sprchové prípravky na olejovej báze. Ak máte rady veľa peny, tak sa vám zo začiatku môže zdať, že z vane vychádzate neumyté. Je to však len dojem. Olejová časť na seba dokáže nadviazať nečistoty a navyše neporuší prirodzený ochranný film pokožky. Po pár dňoch spoznáte rozdiel – koža bude vláčnejšia, vyživenejšia. Množstvo sprchových gélov má tendenciu pokožku vysúšať. Olej robí presný opak. Ak ho chcete použiť po sprche, je lepšie ho naniesť ešte na vlhkú pokožku, lepšie sa vstrebe.

Lesklé vlasy
Rovnako doprajte raz za čas olejovú kúru aj vlasom. Môžete použiť napríklad olivový či kokosový olej. Desať – pätnásť minút pred úmývaním si ho votrite do vlasov. Potom už ho stačí len umyť. Vyskúšať môžete tzv. suché oleje, ktoré vlasy hydratujú bez mastného efektu.

Recept na domáci olej
Vyrobte si svoj vlastný zázrak na pleť! Jednoduchšie to už ani nemôže byť J Do 1 dcl kvalitného olivového oleja pridajte 7 kvapiek esenciálneho, napríklad z ruže.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 20:59