pexels.com
StoryEditor

Najčastejšie chyby pri pleťovej rutine, ktorými vašu pleť NIČÍTE. Už ich NIKDY nerobte!

08.07.2021, 14:00
Krása a móda
Na čo si treba pri starostlivosti o pleť dávať pozor? Tomuto sa jednoznačne vyhýbajte!

Neodličovanie mejkapu pred spaním

Ste unavená, prišli ste neskoro večer domov a tak si poviete, že ten mejkap, ktorý máte aj tak niekoľko hodín na sebe, počká do rána. Veď čo by sa mohlo stať vašej pleti? Toto je najhoršia chyba pri starostlivosti o pleť a jednoznačne vám najviac uškodí. Aké následky to môže mať? Ak sa pred spaním neodlíčite, upchávate póry a prispievate k tomu, aby pokožka nedýchala, upchávala sa a budú sa vám tvoriť nečistoty a vyrážky. 

Pipetku zo séra na pleť si prikladáte na tvár

Pipetku zo séra by ste nemali nikdy prikladať na pleť. Vždy si sérum naneste priamo do umytých rúk a vmasírujte ho končekmi prstov do pleti. Prečo? Môžete spôsobiť rýchlejšie pokazenie produktu, v horšom prípade si zanesiete zvyšné nečistoty z tváre pipetkou priamo do produktu a následne aj na tvár a to spôsobí začervenanie, či zápal. 

Používate obrúsky na čistenie a odličovanie

Na čistenie a odličovanie pleti nie sú obrúsky dostatočné. Nechajú vám na pleti zvyšky mejkapu a veľa nečistôt, ktoré jednoducho nedokážu poriadne vyčistiť. Určite siahnite radšej po oleji, pene, či inom prípravku na čistenie pleti. 

Používate príliš veľa prípravkov

Prehnaná pleťová rutina je tiež najčastejšou chybou. Veľa rôznych krémov a sér nezaručí lepšiu a čistejšiu pleť. Tu platí taktiež pravidlo, menej je niekedy viac. Stačí, ak si zvolíte správne produkty pre váš typ pleti a nezaťažujte si ju zbytočne inými prípravkami, ktoré v podstate ani nepotrebujete. 

Vytláčate sa sama doma

Pokiaľ je vaša pleť problematickejšia a často sa vám tvoria vyrážky, zverte sa do rúk odborníkovi. Ten si s vašou pleťou poradí najlepšie a takisto vám poradí s vhodným výberom pleťovej starostlivosti. Sama sa doma radšej nevytláčajte, môžete si spôsobiť napríklad jazvy, pigmentácie, rozšírenie zápalu a dokonca aj ďalšie vyrážky. 

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 18:52