shutterstock.com
StoryEditor

Módny manuál a povinná výbava každej ženy. Tieto kúsky musíte mať!

02.09.2020, 14:00
Krása a móda
Základ ženského šatníka tvorí týchto 12 základných, nadčasových kúskov, s ktorými si poradíte pri skladaní outfitu na väčšinu príležitostí. A navyše, nemusíte tak vyhadzovať zbytočne veľa peňazí na kopu vecí, ktoré nemajú široké využitie.

1. BIELA KOŠEĽA: Vďaka neutrálnej farbe ju môžete kombinovať na niekoľko spôsobov a s ďalšími kúskami. Strih by mal byť neutrálny, nadčasový, bez zbytočného zdobenia. Základom je dobre padnúci strih, pevný väčší golier. Klasika je klasika, a to zabezpečí, že bielu košeľu budete môcť nosiť dokola aj niekoľko rokov a vždy inak.

2. RIFĽOVÁ KOŠEĽA: Ak je biela košeľa pomyselným základom pracovného alebo formálneho oblečenia, rifľová je základom toho voľnočasového. Vyberte si takú, ktorá vám dokonale sadne, je jednoduchá a ľahko kombinovateľná.

3. BIELE TRIČKO/TIELKO: Dva kúsky, ktoré využijete absolútne ku všetkému a počas celého roka. Pri bielom tričku či tielku je kľúčový strih. Dbajte na to, aby naozaj dobre sedeli a vyzdvihli to, čo je na vašej postave vo vrchnej časti najkrajšie.

4. KOSTÝMOVÉ SAKO: Hľadajte univerzálne jednofarebné sako, ktoré budete vedieť skombinovať s väčšinou šatníka. Vôbec nemusí mať formálny strih.

5. KOSTÝMOVÉ NOHAVICE: V ideálnom prípade by mohli tvoriť komplet už so spomínaným sakom. S košeľou vytvoríte pracovnú „rovnošatu“, so zaujímavým topom si nohavice môžete vziať aj na párty, s pohodlným svetrom a teniskami zase na prechádzku.

6. DŽÍNSY: Pre väčšinu žien sú druhou kožou a presne tak by mali aj sadnúť. Nemali by byť ani príliš tesné, ani príliš voľné.

7. „MALÉ (NE)ČIERNE“: Vo svojom šatníku nájdite miesto jednofarebným neutrálnym šatám, jednoduchého nadčasového strihu.

8. TRENČKOT: V ťavej farbe ide o ikonický kúsok, ktorý vás bude sprevádzať jarou aj jeseňou. V práci aj vo voľnom čase. Je základom elegancie, skombinovať sa dá aj do ležérnych voľnočasových outfitov. Ozvláštniť ho môžete opaskami a šatkami.

9. KOŽENÁ BUNDA: Stále štýlová a trendy. Investujte do kvality, aby bunda vydržala aj niekoľko sezón. Pri kožených veciach je rozdiel medzi kvalitou a koženkovou napodobeninou naozaj výrazný a badateľný. Ideálna na kombinovanie s džínsami, so sukňami aj šatami. K lodičkám aj k teniskám.


10. KABELKA: Klasická jednoduchá čierna, béžová alebo hnedá nadčasová kabelka doplní každý outfit.


11. KLASICKÉ LODIČKY: V telovej alebo čiernej farbe krásne predĺžia nohy. Tvar by mal byť nadčasový, ani nie veľmi špicatý, ani veľmi okrúhly. Výška opätku taká, na akú si trúfnete.


12. OPASKY: Dokážu vytvarovať postavu, skrotiť oversize veci aj pridať farebný akcent.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/krasa-a-moda, menuAlias = krasa-a-moda, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 09:54