profimedia
StoryEditor

Striktné pravidlá pre ženy v kráľovskej rodine. Nemôžu mať len jedno dieťa, ale ani šediny

26.06.2021, 17:00
Kráľovská rodina
Aké pravidlá musí dodržiavať bez výnimky každá žena britskej kráľovskej rodiny?

Byť členom kráľovskej rodiny je nepochybne prestíž. Aj keď to na oko vyzerá ako rozprávkový život, pravdou je, že protokol je síce na jednej strane elegantný, na druhej však miestami zastarajúci a obmedzujúci. Čo všetko si musia členky kráľovskej rodiny ''vytrpieť'' za svoje postavenie a titul?

Vzhľad ako hlavný bod

Ženy z britskej kráľovskej rodiny musia byť vždy náležito upravené. Čo sa týka líčenia, nesmú sa nosiť žiadne výrazné farby. Líčenie očí a pier musí byť nenápadné, jednoduché a malo by sa niesť len v telových odtieňoch. To isté platí aj pre laky na nechty. 

​Na verejnosti sa nesmú objaviť s mastnými vlasmi, ani keby išli na rýchlo do obchodu. Zaujímavosťou je, že pokiaľ sa objavia šediny, vlasy sa musia okamžite nafarbiť. Drobné úpravy, ako prečesanie vlasov sa nesmú nikdy konať na verejnosti. 

Čo sa týka oblečenia, topánky si nemôžu zvoliť také, aké chcú. Topánky na nízkom podpätku neprichádzajú do úvahy, musia nosiť uzavreté lodičky na štíhlom opätku. K spoločenským šatám musí byť vždy malá neutrálna listová kabelka, ktorá sa však nesmie nosiť cez rameno, musí ju mať žena vždy v ruke. Samozrejmosťou je taktiež klobúk, ktorý musia mať členky britskej kráľovskej rodiny vždy na hlave pri každej formálnej udalosti. Kožuchy na ženách nikdy nespatríte, pretože je to neetické, toto pravidlo platí už od 12.storočia.

V letnom období nesmú byť pod krátkymi šatami či šortkami nahé, musia mať priesvitné silónky. Elegantnosť je jednoducho na prvom mieste a tieto pravidlá platia vždy a všade.

Článok pokračuje na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 11:23