profimedia
StoryEditor

Stál na jej strane až do posledného okamihu. Princ Philip poslal Diane list, ktorý dojíma k slzám

13.04.2021, 01:00
Kráľovská rodina
Aj keď bol vojvoda z Edinburghu považovaný stále za silného muža, ktorý len zriedka prejavuje svoje emócie, pravdou je, že jeho pocity boli oveľa silnejšie, než by sa mohli zdať.

V listoch, ktoré uzreli svetlo sveta niekoľko rokov po Dianinej smrti, sa našiel milý dôkaz, o ktorom fanúšikovia kráľovskej rodiny netušili. Princ Philip totiž už od začiatku, ako mu Diana vyjadrila obavy o svoje manželstvo, vynaložil všetku energiu na to, aby jej bol čo najväčšou oporou a stagnujúci vzťah zachránil. To sa mu pochopiteľne, vzhľadom na to, že jeho syn nespolupracoval, nepodarilo. Vojvoda z Edinburghu doslova vyjadril sklamanie nad tým, ako sa Charles ku svojej manželke zachoval. 

,,Nedokážem si predstaviť, že by niekto s rozumom opustil teba a išiel za Camillou,'' napísal v jednom zo svojich listov. ,,Neschvaľujeme, aby ste mali milencov. Charles bol hlúpy, keď riskoval všetko s Camillou - obzvlášť v pozícii, v akej je. Nikdy sa nám ani len nesnívalo, že by ťa mohol pre ňu odpustiť. Táto šanca nám nepripadala do úvahy,'' uviedol ďalej princ a okrem toho, že Diane vyjadril podporu, ktorej sa jej dostávalo od britskej monarchie oficiálnou cestou žalostne málo, list zakončil krásnym vyznaním - s najláskavejším pozdravom, ocko. Týmito slovami jej nevyjadril len to, že je dôležitá, ale aj to, čo potrebuje počuť každá žena - a to, že je dostatočne dobrá a nevera jej manžela nebola zapríčinená jej prípadnymi nedostatkami.

Ako totiž preukázali listy, ktoré sa našli v byte Diany a jej posledného priateľa Dodiho, aj bývalá manželka, kedysi oficiálne princezná z Walesu, mala k Philipovi blízko a skutočne ho považovala za dôvernú osobu, ktorej napriek trpkému sklamaniu verila. Sama manžela kráľovnej Alžbety oslovovala najdrahší ocko.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. apríl 2024 20:11