profimedia
StoryEditor

Bola to láska na prvý pohľad. Princ Philip sa kvôli tomu, aby mohol byť s Alžbetou, vzdal všetkého

09.04.2021, 14:45
Kráľovská rodina
Aj keď sa zdalo, že vzťahom s Alžbetou veľa získal, v skutočnosti veľa obetoval... a to všetko preto, lebo ju nesmierne miloval.

Najstaršia dcéra kráľa Juraja VI. sa s Philipom zoznámila ešte v čase, keď bola malým dievčatkom. Na svadbe, ktorú obidvaja navštívili, si však pochopiteľne nevenovali veľkú pozornosť. Zatiaľ čo mal Philip 13 rokov a pomaly sa dostával do puberty, Alžbeta bola nevinným 8-ročným dievčatkom, ktoré sa o chlapov ešte ani zďaleka nezaujímalo. 

​O päť rokov neskôr sa ich cesty skrížili opäť. Budúca kráľovná sa vtedy už na prvý pohľad zamilovala do Philipa. Rovnako učarovala aj ona jemu, no to zistila až o čosi neskôr. Kvôli príliš nízkemu veku si dvojica začala spočiatku len vymieňať listy. To im však nestačilo a nasledovalo stretávanie, ktoré sa premenilo na silnú lásku. Dokonca až takú silnú, že sa Philip rozhodol Alžbetu požiadať o ruku. V tom čase mala budúca kráľovná len 20 rokov, no neváhala ani sekundu. Vedela, že princ Philip je ten pravý, jediný muž, s ktorým chce stráviť zvyšok svojho života.  Royal Family

​S výdajom nemal problém ani samotný kráľ Juraj VI., ktorému sa dánsko-grécky princ pozdával. Videl v ňom skvelého chlapa pre svoju dcérku, no napriek tomu trval na jednej veci - aby so svadbou počkali, kým Alžbeta dovŕši 21 rokov. O čosi väčší strach mala Alžbetina mama, ktorá mala pocit, že sa jej dcéra vrhla do vzťahu a svadby príliš skoro. V konečnom dôsledku sa však aj ona presvedčila, že Philip a Alžbeta sú pre seba jednoducho stvorení. ,,Naša dcéra si berie muža, ktorého miluje,'' zhrnul všetky možné konšpirácie médií jej otec. 

Článok pokračuje na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 14:22