CBS
StoryEditor

Meghan a Harry majú malér. Oficiálne dokumenty preukázali, že počas rozhovoru KLAMALI

21.03.2021, 16:45
Kráľovská rodina
Meno bývalej vojvodkyne Meghan a Harryho je v posledných dňoch skloňované tak, ako nikdy. Dôvodom je rozhovor, ktorý poskytli americkej televízii CBS.

Ako sa však ukázalo, Meghan nehovorila úplnú pravdu. Aj keď kráľovský dvor na čele s Harryho bratom princom Williamom okamžite popral akékoľvek rasistické spôsoby a správanie, protokol dokázal, že bývala vojvodkyňa klamala. Podľa oficiálnych dokumentov, ktoré boli stanovené ešte v roku 1917 Jurajom V., majú možnosť na titul len najstarší potomkovia v línii a vnúčatá panovníka. To značí, prečo má titul nielen William, Harry, ale aj ich sesternice princezná Eugenie či Beatrix. Archie sa k titulu dostane len vtedy, ak bude panovníkom Charles. Tým, že je William jeho priamym pokračovateľom na trón (a hneď po ňom jeho deti, až tak princ Harry a Archie, pozn. redaktora) majú jeho potomkovia, vrátane Charlotte a Louisa, právo využívať titul princ a princezná. 

,,Deti Harryho a Meghan, vojvodu a vojvodkyne zo Sussexu, by si museli počkať, kým sa kráľom nestane princ Charles, následník trónu, a potom by boli vnukmi panovníka, a teda mali nárok byť princami alebo princeznami,'' uvádza sa v oficiálnej listine britskej monarchie, s ktorou mala byť Meghan oboznámená hneď, ako vstúpila do kráľovskej rodiny. O tom, že jej synovia za života kráľovnej Alžbety nedostanú titul, tak vedela. Uvádza to niekoľko spravodajských webov, medzi nimi aj BBC, ktoré si na túto problematiku posvietilo hneď s oficiálnymi znalcami protokolu. Poznámka americkej herečky o tom, že Archie titul nedostal kvôli potencionálne inej farby pleti, je tak podľa odborníkov vypočítavá a zavadzajúca.

Napriek tomu však blízka priateľka Oprah Gayle King, ktorá mala taktiež možnosť rozprávať sa s párom, dodáva, že interview skutočne spôsobilo ošiaľ a mohlo by viesť k zmene. ,,Harry a Meghan si toho za tri roky poriadne prežili a naozaj sa snažili riešiť veci súkromne. Snažili sa získať pomoc, no nič nefungovalo. Chceli, aby ľudia chápali, prečo sa rozhodli urobiť to, čo urobili a aby vedeli, čím si prešli. Myslím si, že toho dosiahli. Od Meghan a Harryho to bolo veľmi vážne odhalenie, bomba za bombou. Dúfam, že to povedie k zmene,'' priznala Kingová a je otázne, akú taktiku zvolí kráľovská rodina. Jedno je však isté, celý svet netrpezlivo čaká na ich oficiálne vyjadrenie. Buckinghamský palác zatiaľ len odkázal, že Harry a Meghan sú naďalej milovanými členmi rodiny a tieto nepokoje majú v pláne riešiť si sami medzi sebou.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 04:03