profimedia
StoryEditor

Zaľúbila sa do manžela bratovej milenky, má zápis v registri trestov. Aká je jediná dcéra kráľovnej Alžbety?

25.10.2021, 13:00
Kráľovská rodina
Aj keď sa momentálne všetka pozornosť okolo kráľovskej rodiny sústredí nanajvýš na Charlesa a jeho potomkov, zaujímavý život vedú aj ostatní členovia monarchie.

Princezná Anna, druhé najstaršie dieťa a zároveň jediná dcéra kráľovnej Alžbety a princa Philipa, sa narodila 18 mesiacov po tom, ako Alžbeta oficiálne zasadla na trón. Aj keď bolo od prvého okamihu jasné, že žezlo jedného dňa preberie Charles, Anna na seba priťahovala rovnakú pozornosť, ako jej starší brat. Ako dievča, princezná, bola totiž vzorom najmä pre ženy v Británii. 

Anne sa to skutočne nedalo odoprieť. Od útleho veku takmer perfektne ovládala bontón a všade, kde sa objavila, boli aj médiá. Tí o ňu mali čoraz väčší záujem, ktorý sa stupňoval s jej vekom. Ako mladá tínedžerka totiž preukázala, že jej vášeň - jazdectvo, nie je len hobby, ale zároveň aj šport, v ktorom môže preukázať svoj potenciál. Ten neskôr aj preukázala a po tom, čo vyhrala niekoľko súťaží, medailí a trofeí a ako jedinej členke kráľovskej rodiny sa jej podarilo kvalifikovať na Olympijské hry. Aj keď si z nich žiaden cenný kov nepriniesla, faktom bolo, že celý svet z toho šalel. Namiesto prísnej aristokratky totiž Anna ukázala tvár zarytej a zodpovednej športovkyne, ktorá sa od bežných ľudí až tak nelíši. 

Práve spomínaná pracovitosť je vlastnosťou, ktorou sa Anna celý život vyznačuje. Už od týchto čias totiž pracovala viac ako jej súrodenci - a okrem toho, že do dnešného dňa spravuje niekoľko desiatok charitatívnych nadácií, v ktorých zároveň pôsobí, fungovala aj v armáde a samozrejme si svedomito plnila svoje kráľovské povinnosti. Aj napriek vyťaženému rozvrhu však stíhala žiť bežným životom, ktorý bol isté obdobie riadne škandalózny...

Článok pokračuje na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/kralovska-rodina, menuAlias = kralovska-rodina, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 20:50