Tip na sladké potešenie. Vyskúšajte Crema Catalana
Jemne klepnete lyžičkou po povrchu, chrumkavá karamelová krusta pukne a ponorí sa do vláčneho smotanového krému s chuťou vanilky. Zbiehajú sa Vám slinky pri tejto predstave? Potom máme recept presne pre Vás. Crema Catalana je južanským bratom francúzskej klasiky - Crème brûlée. Pripravte si ho podľa receptu populárnej španielskej bloggerky Almany Obregon, ktorá „pečie“ aj na TV Paprika.
Suroviny:
(rozpis na 4 porcie)
6 žĺtkov
750 ml mlieka
40 g kukuričnej múky
125 g cukru
1 škoricu
8 PL lieskovo-orieškového krému
Trstinový cukor na vytvorenie tenkej krusty
Postup:
Do pripravených misiek dajte dve polievkové lyžice lieskovo-orieškového krému. V hrnci pomaly zahrievajte mlieko so škoricou. V ďalšej nádobe zároveň vyšľahajte vaječné žĺtky s cukrom a múkou. Ako náhle začne mlieko vrieť, vyberte z neho škoricu, nechajte vychladnúť a prilejte do pripravenej zmesi. Všetko premiešajte a opäť zahrejte, až kým zmes nezhustne. Krém nalejte do pripravených misiek. Nechajte v chladničke stuhnúť. Následne dezert posypte trstinovým cukrom a pomocou cukrárskej plynovej pištole alebo pod poriadne rozohriatym grilom vytvorte karamelovú krustu.