canalcocina.es
StoryEditor

Ak milujete créme brülée, čítajte ďalej! Jeho španielska verzia je TOP!

04.06.2017, 16:39
Recepty a tipy
Ak máte radi crème brülée? Ak áno, vyskúšajte jeho španielsku alternatívu crema catalana!

Tip na sladké potešenie. Vyskúšajte Crema Catalana

 

Jemne klepnete lyžičkou po povrchu, chrumkavá karamelová krusta pukne a ponorí sa do vláčneho smotanového krému s chuťou vanilky. Zbiehajú sa Vám slinky pri tejto predstave? Potom máme recept presne pre Vás. Crema Catalana je južanským bratom francúzskej klasiky - Crème brûlée. Pripravte si ho podľa receptu populárnej španielskej bloggerky Almany Obregon, ktorá „pečie“ aj na TV Paprika.

 

Suroviny:

(rozpis na 4 porcie)

6 žĺtkov

750 ml mlieka

40 g kukuričnej múky

125 g cukru

1 škoricu

8 PL lieskovo-orieškového krému

Trstinový cukor na vytvorenie tenkej krusty

 

Postup:

Do pripravených misiek dajte dve polievkové lyžice lieskovo-orieškového krému. V hrnci pomaly zahrievajte mlieko so škoricou. V ďalšej nádobe zároveň vyšľahajte vaječné žĺtky s cukrom a múkou. Ako náhle začne mlieko vrieť, vyberte z neho škoricu, nechajte vychladnúť a prilejte do pripravenej zmesi. Všetko premiešajte a opäť zahrejte, až kým zmes nezhustne. Krém nalejte do pripravených misiek. Nechajte v chladničke stuhnúť. Následne dezert posypte trstinovým cukrom a pomocou cukrárskej plynovej pištole alebo pod poriadne rozohriatym grilom vytvorte karamelovú krustu.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
27. apríl 2024 04:37