Potrebujeme:
100 g sušeného ovocia
50 g masla
200 g horkej čokolády
2 vajcia
110 g krupicového cukru
100 g hladkej alebo špaldovej múky
1/2 lyžičky sódy
trošku soli
práškový cukor na obalenie
Postup:
Vo vodnom kúpeli necháme rozpustiť maslo a čokoládu. Zatiaľ vyšľaháme vajcia a krupicový cukor do hustej svetlej peny. Múku zmiešame so soľou a sódou. Do rozpustenej čokolády s maslom zapracujeme po malých dávkach sušené figy. Túto zmes pomaly prilievame k vaječnej zmesi, pričom robot nechávame stále pustený na najnižších otáčkach.
Na záver po lyžiciach pridáme múku so soľou a sódou. Všetko spolu vypracujeme na riedke cesto. To dáme na dve hodiny zachladiť. Rúru vyhrejeme na 150 stupňov a plechy vyložíme papierom na pečenie. Po zachladení lyžicou vykrajujeme cesto, z ktorého vytvárame malé guľôčky a obaľujeme ich v nachystanom práškovom cukre. Guľôčky poukladáme na plech v dostatočných rozstupoch, pretože sa roztečú. Pečieme 10 – 12 minút.