instagram/mbagita
StoryEditor

Lída Baarová - vo svojej dobe bola najkrajšou ženou, akú kedy kto videl. Bolo by to tak aj dnes?

26.06.2017, 15:13
Celebrity
Česká herečka Lída Baarová bola ikonou krásy svojej doby. Hovorí sa o nej, že pomotala hlavu každému mužovi, s ktorým sa stretla. Pozrite sa, ako vlastne vyzerala. Myslíte si, že by bola taká "bohyňa" aj dnes?

Jej príbeh pozná asi každý. Ambiciózna mladá herečka, ktorá svojou krásou v 17tich rokoch opantala aj komika Vlastu Buriana,  Lída Baarová (vlastným menom Ludmila Babková, nar. 1914) sa vďaka vyhľadávačovi talentov dostala do Berlína (vtedy niečo ako európsky Hollywood). Tu účinkuje v mnohých úspešných filmoch a zahľadí sa do nej aj vtedajšia megahviezda Gustav Fröhlich. Napriek tomu, že bol ženatý, do Lídy sa veľmi zamiloval a mali spolu niekoľkoročný intenzívny vzťah. Dostal ju medzi smotánku a žili veľmi luxusný život. Jedného dňa ju vzal na večierok, kde sa nachádzal aj Joseph Goebbels, minister propagandy nacistického Nemecka. A tu jej štastie končí... Nevzhľadný Goebbels sa do nej šialene zamiluje a aj ona do neho. Opúšťa kvôli nemu krásavca Fröhlicha. Ich vzťah však stopne sám Adolf Hitler, ktorý sa o ich vášnivom romániku dozvie od Josephovej manželky a kvôli dokonalému obrazu nemeckej rodiny ho donúti svojej lásky sa vzdať. Lída je neskôr dokonca uväznená pre podozrenie z kolaborácie, nakoniec sa jej podarí utiecť späť do Čiech, kde ju však všetci pre sympatizovanie s fašistami nenávidia. V tom čase jej umiera matka a sestra spácha samovraždu (bola tiež herečkou, ale po sestrinom vzťahu s Goebbelsom už jej nikde nechcú dať rolu). Po vojne žila v Argentíne, vraj v extrémnej chudobe, nakoľko musela opustiť Európu kvôli nenávisti voči svojej osobe. Potom sa opäť vrátila a ešte dva krát sa vydala. Zomrela však sama, vo veku 86 rokov ako zatŕpknutá stará žena s neslávnou minulosťou... Milovaná aj nenávidená Lída Baarová na ktorej adresu sa vyjadril režisér Otakar Vávra: "Jej krása bola zároveň aj jej prekliatím..." My si však myslíme, že nie krása, ale povahové vlastnosti jej strpčili život a to by sa jej stalo asi v akejkoľvek dobe a v akomkoľvek režime...

To je v skratke jej príbeh, nás však ale zaujíma jej výzor. Myslíte si, že v dnešnej dobe by mužov zaujala rovnako? To už necháme na vaše uváženie. Jedno je však isté, za svoje hriechy a povahu aj kruto zaplatila a nepomohla jej ani pekná tvárička. V galérii si môžete pozrieť jej fotografie, nájdete tam dokonca jednu aj v plavkách.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 06:13