archív P.D
StoryEditor

Keď sa cítim zle, stále si za Paľom poplačem. Majka Demitrová otvorene o smrti manžela

10.09.2021, 14:00
Celebrity
Jeho smrť zaskočila a zarmútila mnohých - najviac však jeho rodinu, ktorá sa s neľahkým údelom vysporiadávala poriadne ťažko...

Od smutníého výročia prešlo neuveriteľných desať rokov. Za ten čas sa toho zmenilo veľa, no jedna vec ostala - a to, že tak, ako Majka, ani Paľove deti nezabúdajú na milovaného hokejistu. Hoc dnes žijú vskutku normálny život a svoje diáre majú naplánované rôznymi aktivitami, neprešiel by deň, aby si na Demitru nespomenuli. 

Možno aj tragédia Majke pomohla spraviť rozhodnutie, ktoré v určitej miere zmenilo jej život. Mamička sa totiž rozhodla byť súčasťou občianskeho združenia, ktoré pomáha sirotám - a zároveň sa rozhodla študovať psychológiu. Sama totiž vie, že ľudské pochopenie občas nestačí a ľudský smútok sa nedá odbiť vetou ''bude dobre''. Chcela by tak pomáhať a rozumieť tým, ktorí pomoc potrebujú. 

,,Mám pocit, že dnes sa ľudia snažia problémy bagatelizovať v duchu: to zvládnem, musím sa postaviť na nohy, musím! Áno, v nejakej fáze je pekné si to povedať, tomu však predchádza veľmi dôležitá fáza, odplakať si to. Mám naozaj pocit, že dnes sa tvárime natoľko pozitívne, že ani nevidíme, ako je so susedom zle,'' prezradila pre web dalito, s tým, že pracuje ako psychologička v škole. Aj keď je zaneprázdnená a v živote má mnoho aktivít, ktoré ju držia a výtvarajú jej úsmev na tvári, z času na čas sa tiež cíti zle.

,,Celé to ‚poďme myslieť pozitívneʻ je pre mňa mimo.  Jednoducho, keď sa cítim zle a chce sa mi plakať, tak si predsa nepoviem, Majka, poď myslieť pozitívne! Skrátka, keď sa ti chce plakať, máš plakať, aj smútok potrebuje svoj čas a vtedy kašlete na nejaké pozitívne myslenie. Dôležité však je, aby ste neplakali pridlho. No byť stále pozitívne naladená? Veď keď vidím, že je niečo naozaj ťažké, tak sa nebudem tváriť, že haha…'' odkázala ďalej s tým, že niektoré emócie jednoducho neodídu. Slzám sa zrejme nebráni ani vtedy, keď jej príde smutno za milovaným Paľkom. Vie však, že je to prirodzené...

„My toto nikdy nijakým spôsobom nemáme šancu zmazať. Paľo je naša minulosť a nejako cez naše duše aj prítomnosť,“ dodáva.

Pozrite si, ako dnes vyzerá Majka a deti Paľa Demitru:

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
24. apríl 2024 00:50