twitter/ petranemcovafansRU
StoryEditor

Počula umierať deti, aj vlastného snúbenca. Petra Němcová otvorene o hrôzostrašnom tsunami

02.09.2021, 07:45
Celebrity
Jedna z najúspešnejších českých modeliek dnes žije rozprávkovým životom. V minulosti si však prežila peklo, aké si nedokážeme ani predstaviť...

Písal sa rok 2004, konkrétne Vianoce. Česká modelka Petra Němcová bola v tom čase zasnúbená s fotografom Simonom Alteeom, s ktorým si plánovala budúcnosť. Dvojica sa rozhodla tráviť magický čas v Thajsku, kde si užívali slnko, čas strávený spolu. Dovolenka sa podarila - obidvaja si oddýchli, načerpali energiu a tešili sa na na svadbu, ktorú si plánovali. Vtedy ešte obidvaja netušili, že pôjde o ich posledné hodiny spolu... 

,,Bola som s mužom, ktorého som milovala a akurát sme sa vrátili z prekrásnej prechádzky po pláži. Bolo to deň po Vianociach, práve sme sa bavili a chystali sa na odlet z úžasnej dovolenky. Všetko bolo dokonalé... len more vyzeralo zvláštne, bolo ďaleko od pláže. Nevyzeralo to však ani zďaleka ako predzvesť toho, čo malo prísť,'' zaspomínala si modelka pre denník DailyMail.

Všetko sa to zmenilo zo sekundy na sekundu. Spočiatku začula Češka výkriky z pláže, a tak sa išla z okna pozrieť na to, čo sa deje. Pred ňou však už bola obrovská vlna, ktorá v sekunde preletela bungalovom. ,,Všade bola len čierna voda a sklo,'' opísala hrôzostrašnú udalosť Petra, ktorá automaticky začala kričať meno svojho priateľa. Istý čas kričal aj on jej, no o chvíľu krik prestal.

,,Zrazu som sa ocitla na suchu, prilepená na streche, nevidela som nič iné, než vodu. Po tom, čo udrela prvá vlna, prišla hneď druhá. Tá ma zasa strhla do vody a ja som vedela, že môj život sa blíži ku koncu,'' popisovala ďalej Němcová. Smrti sa nebála, práve naopak. Z obrovskej bolesti a strachu to videla ako vykúpenie.

,,Potom voda zmizla rovnako rýchlo, ako sa objavila. Otvorila som oči a nado mnou bola belasá, modrá obloda. V zlomku sekundy môj mozog prepol na režim prežitia a ja som musela nájsť niečo, čoho sa budem môcť držať. Chytila som sa stromu a pri ňom strávila následujúcich osem hodín, napol v bezvedomí,'' uviedla na margo svojho pudu sebazáchovy Petra. V ten moment však bola zmierená s akýmkoľvek scénarom a sama verila, že onedlho zomrie. 

Článok pokračuje na ďalšej strane

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
23. apríl 2024 14:24