Wikimedia
StoryEditor

Ako mladá tínedžerka navždy zmenila svet modelingu. Ako žije legendárna Twiggy dnes?

27.09.2019, 09:00
Celebrity
Európska modelka, ktorá bola zbožňovaná módnymi velikánmi, no nenávidená spoločnosťou, ktorá pretláčala jej štíhlosť ako ideál krásy, je známa do dnešného dňa.

Lesley Hornby, dnes už známa pod pseudonymom Twiggy, sa narodila v severnej časti Londýna. Ambíciu byť modelkou nikdy nemala, práve naopak. Bola rodinný typ a cieľom jej života bolo stať sa dobrou mamou. Jej netypickú krásu, ktorá predstavovala štíhlosť a výrazné oči, si všimol fotograf, ktorý ju nafotil na podnet jej vtedajšieho priateľa. Fotograf snímky predal do jedného z magazínov a odvtedy sa o Twiggy šli doslova potrhať.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

#Twiggy #60sfashion #avantgarde #inspiration

Príspevok, ktorý zdieľa @ galvanizing_inspiration,

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

#60s #twiggy #psychedelic #color #flowerpower #mod #vintagefashion

Príspevok, ktorý zdieľa TWO DOTS studio + vintage (@twodotstudio),

Kráska totiž vyzerala úplne inak, ako modelky doteraz. Jej krátke oči a štíhlosť priniesli do sveta modelingu ideály, ktoré šli ruka v ruke s ideou v 60-tych rokoch, a tak niet divu, že sa jej okrem fotení začali hrnúť aj filmové ponuky. Tie s ochotou prijala, pretože modeling nepovažovala za profesiu, pri ktorej by chcela ostať. ,,Predsa nebudem vešiakom až do smrti,'' zavtipkovala na margo zmeny profesie. Za svoju kariéru si stihla zahrať v desiatkách filmoch. Ušlo sa jej dokonca aj ocenenie Zlatý Glóbus.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Happy Birthday Twiggy!

Príspevok, ktorý zdieľa bj (@rockreligiously),

 

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

happy 70th birthday to the legendary twiggy!!

Príspevok, ktorý zdieľa virgoccult (@virgoccult),

Lesley mala svoju štíhlosť v génoch. Nikdy sa jej nepodarilo mať typický ženskú postavu a to aj napriek tomu, že nikdy nediétovala a nevenovala sa žiadnemu športu. ,,Jedla som ako kôň, no jednoducho mám chlapčenskú postavu,'' priznala modelka kedysi v rozhovore. Dnes je z Twiggy už 70-ročná dáma, ktorá sa teší zo svojej vnučky a svoj voľný čas trávi ako typická babička - rada varí, pečie a štrikuje.  shutterstock

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 05:31