profimedia, archív
StoryEditor

Dočkala sa! Na tomto mieste bude navždy vyryté jej meno

27.05.2019, 15:52
Celebrity
Autor:
TVMAX
Vždy usmievavá ANNE HATHAWAY si konečne odhalila svoju hviezdu na Chodníku slávy.

Na slávnosti oproti vchodu do kina Dolby Theater v Hollywoode sa spolu s ňou zúčastnila aj kolegyňa-herečka, pojašená bacuľka Rebel Wilson. Stretli sa na pľaci pri nakrúcaní novej komédie Podfukárky – v našich kinách ju môžete vidieť od 20. júna. 

Anne nosí Pradu
Trvalo to však neskutočných 20 rokov, než sa oscarová herečka dočkala pocty zaradiť sa medzi ďalších 2600 osobností, ktoré už svoju hviezdu vlastnia, a to má za sebou desiatky úspešných snímok. Anne sa do povedomia divákov dostala vďaka romantickej komédii Denník princeznej. Jej šarmantný úsmev a veľké oči začali režiséri využívať vo veľkom – a veľké boli aj filmy, do ktorých ju obsadzovali. Určite treba spomenúť Diabol nosí Pradu, Alica v krajine zázrakov, Bedári (zaňho dostala v roku 2013 Oscara), či Interstellar.

Anne Hathaway profimedia, archív

Neohrabaná čudáčka
Krásna brunetka má len 36 rokov, no hereckých skúseností (a ocenení) na rozdávanie. Meno dostala po Shakesperovej manželke, no jej rodičia – bývalá herečka a právnik – zvažovali aj Catherine. Možno by sa jej kariéra vyvíjala inak, keby do filmu Denník princeznej režisér obsadil osvedčenú Liv Taylor, ako sprvu plánoval. Nakoniec zvíťazila Anne vďaka svojej neohrabanosti – na konkurze spadla zo stoličky a tvorcovia si v tej chvíli uvedomili, že sa dokonale hodí na rolu nesmelej čudáčky.

Pre Oscara všetko
Pre rolu v Bedároch musela za dva týždne zhodiť neuveriteľných 11 kilogramov, aby verne stvárnila hladujúcu prostitútku Fantine. Drastická diéta sa podpísala na jej zdraví a Hathaway sa ešte dlho po nakrúcaní zotavovala. „Na udelovaní Oscarov mi bolo tak zle, že som sa z výhry ani veľmi netešila,“ priznala.

Anne Hathaway shutterstock.com

​​S veľkým srdcom
Zarytá vegetariánka nedávno skoncovala s alkoholom. „Som mamou a vína sa nedotknem nasledujúcich 18 rokov, aby som tu vždy bola triezva pre svojho syna a mohla ho s čistou mysľou odprevadiť do škôlky a neskôr do školy,“ prezradila herečka. Trojročného Jonathana vychovávajú spoločne s manželom, hercom a producentom Adamom Shulmanom a vyzerajú ako šťastná rodinka. Herečka sa angažuje v mnohých charitatívnych organizáciách, časopis Elle ju v roku 2008 zaradil medzi najvplyvnejšie ženy Hollywoodu.   

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/celebrity, menuAlias = celebrity, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 13:03