pixabay.com
StoryEditor

Buďme šťastnejšie s Evitou: Ako ísť za svojimi snami

30.12.2016, 11:00
Životný štýl
"Zahoďte všetky strachy, neistotu a vykročte do nového roka naplno. Neriešte prečo sa veci nedajú, ale naopak ako ich zrealizovať podľa svojich predstáv." Life koučka Janette Šimková

Kouči radia napísať si zoznam svojich cieľov a urobiť si nástenku vízií...
Aby sa naše sny stali skutočnosťou, potrebujeme o nich premýšľať. Keď si toto sami so sebou vyjasníme, oplatí sa napísať si to čo najkonkrétnejšie a najzrozumiteľnejšie. Takto sa to pre nás stáva väčším záväzkom a motiváciou zároveň. Keď sme vizuálne typy s rozvinutou predstavivosťou, nástenka s obrázkami je pre nás akoby "urýchľovač". Veľké veci vznikajú na trikrát: po prvé v myšlienkach, po druhé napísaním a po tretie realizáciou. Je dobré stanoviť si jeden prioritný cieľ a zamerať naň svoju energiu a pozornosť. Potom nám bude veľa vecí prichádzať akoby samo v ústrety, ale je to práve tým, že sa na to zameriavame. 

Čo ak máme obavy púšťať sa do nových vecí? Ako nad nimi zvíťaziť?
Za našimi strachmi neraz stojí nedostatok dôvery - či už v seba, v iných ľudí alebo v okolitý svet. Keď si neveríme, pochybujeme o sebe, a to nás spoľahlivo paralyzuje. Väčšinu z týchto obáv sme získali nepriamo, boli nám odovzdané či vštepené v detstve. Preto sa môžeme rozhodnúť, že nemusíme akceptovať každú negatívnu myšlienku, ktorá nám bráni smerovať k lepšej budúcnosti. Je to o postoji - keď si vyberieme, že budeme realistickí, a nie plní strachu, môžeme posilňovať svoju sebaistotu.Tá sa vytvára tým, že sa do vecí púšťame, aby sme získali skúsenosti, rozvíjali sa, a tak sa stávali odvážnejšími. Je vhodné každý deň sa spýtať: čo malé môžem urobiť? Namiesto toho, že by ste sa pýtali: čo by som tak mohla urobiť, aby "tá vec" zmizla? Aktívny prístup k riešeniu problémov vás uvoľňuje pre iné veci. Odstraňuje z vášho života strach a neistotu a vracia vám energiu na vytváranie toho, čo chcete.                                                                                                               

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 12:41