Ilustračné fotounsplash.com
StoryEditor

9 užitočných trikov, ktoré z vás spravia kráľovnú upratovania!

25.02.2018, 19:06
Životný štýl
Konečne! Máte náladu na upratovanie, natiahnuté rukavice a zrazu si uvedomíte, že vám došiel potrebný čistiaci prostriedok. Nebojte sa, zozbierali sme pre vás neuveriteľne užitočné tipy, ktoré vám pomôžu dosiahnuť čistotu vo vašom dome. Teraz budete schopné vyriešiť aj tie najnáročnejšie upratovacie problémy.

Spálené hrnce a plechy

Sóda a peroxid vráti vaše spálené hrnce a panvice do takmer pôvodného stavu. Minimálne úsilie a najlepšie výsledky!

Okenné rámy

Do rohov umiestnite sódu a potom ju opatrne zalejte bielym octom. Počkajte, kým sa bublinková reakcia ukľudní a potom odstráňte nečistoty.

Vaňa

Zmiešajte ocot a prací prášok v rovnakom pomere. Potom zmes aplikujte na problémové zóny, nechajte pôsobiť 10 minút a znečistené plochy očistite kefkou.

Pračka

Pračka je v domácnosti jednou z najpoužívanejších spotrebičov. Dôsledkom toho je, že sa časom častejšie špiní a môže aj zapáchať. Ak sa chcete zbaviť zápachu, pustite najteplejší cyklus, ktorý je k dispozícií bez oblečenia. Pridajte do bubna sódu a ocot a sledujte to kúzlo!

Škáry medzi dlaždicami

Ak chcete docieliť, aby vaše škáry boli opäť biele, použite bieliaci prostriedok s kefkou s tvrdými štetinami. Vaša podlaha a steny sa budú lesknúť tak, ako by boli vyčistené profesionálne.

Gauč z mikrovlákna

Najskôr skúste aplikovať trocha alkoholu na škrvny, potom trocha destilovanej vody. Následne čistite gauč, pokým škvrny nezmiznú.

Kefa na vlasy

Ak chcete z kefy odstrániť staré vlasy, prestrihnite každú tretiu radu medzi štetinami. Potom si vytvorte zmes horúcej vody a sódy a do roztoku vložte kefu. O pár minút budete mať hrebeň vydezinfikovaný a ľahko odstránite z neho všetky vlasy.

Sklenené veci

Soľ, mydlo a teplá voda vytvárajú magické riešenie, ktoré vyčistí všetky druhy sklenených predmetov.

Podlaha

Zubná pasta urobí zázraky na podlahách z tvrdého dreva. Aplikujte na podlahu trocha zubnej pasty. O pár minút ju s hubkou zotrite a podlaha je ako nová.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 19:26