pexels.com
StoryEditor

Ak máte tieto príznaky, pitie kávy by ste mali OKAMŽITE obmedziť!

11.07.2021, 14:00
Zdravie
Pokiaľ sa v týchto príznakoch aspoň z časti nájdete, mali by ste denné pitie kávy obmedziť.

MÁTE PROBLÉMY SO SPÁNKOM

Kofeín je skvelým pomocníkom pri nakopnutí, no pokiaľ ho konzumujete príliš často a veľa, môže mať aj negatívne účinky. Káva s vašim spánkovým cyklom môže narobiť poriadny neporiadok. Kofeín z kávy ostáva v našom organizme viac ako 12 hodín, takže sa často stáva, že človek nevie zaspať a má problémy počas spánku. Preto si dávajte pozor, kedy vypijete svoju poslednú šálku kávy. 

MÁTE ZDRAVOTNÉ PROBLÉMY

Bolesť žalúdka, rýchlejšie a silné bitie srdca, hnačky, bolesti hlavy a iné zdravotné problémy môže spôsobovať aj káva.

Nadmerná konzumácia kofeínu môže viezť k silnému búšeniu srdca a dokonca až k mdlobám. Káva ma taktiež sama o sebe laxatívne účinky, pitie viac ako dvoch silných káv denne môže spôsobovať to, že črevá nie sú v pokoji a neustále sa krútia. Primerané množstvo kofeínu dokáže pomôcť pri problémoch s hlavou, dokáže zmierniť jej bolesť, no na druhú stranu, pokiaľ budete piť príliš veľa kávy, môže sa stať, že to bude mať presne opačný účinok. Bolesť hlavy bude oveľa intenzívnejšia a budete sa cítiť unavený. 

PREPADÁ VÁS ÚZKOSŤ

National Institute of Mental Health neodporúča kávu pre ľudí, ktorí trpia úzkosťami. Kofeín ich totižto dokáže veľmi zhoršiť, preto ak máte tieto zdravotné problémy, pitie kávy by ste mali obmedziť, dokonca by ste sa mali kofeínu priam vyhýbať. Vďaka veľkému množstvu kofeínu sa telo dostane do fázy, ktorá už môže byť spojená aj so vznikom nervozity, dokonca aj triašky.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 15:24