pexels.com
StoryEditor

10 tipov, ako naštartujeme naše trávenie

24.09.2017, 10:00
Zdravie
Správne trávenie zaručí, že si naše telo lepšie oddýchne, z potravín vyťaží všetky potrebné živiny, životnú energiu a chráni tak telo i myseľ pred ochorením. Skúsme dodržať nasledujúce body a trávenie sa nám zaručene zlepší.

1. Jedzte počas dňa v pravidelných intervaloch, aby ste predchádzajúce jedlo stihli stráviť.

2. Najväčšie jedlo dňa konzumujte počas obeda približne do 14. hodiny a vyhnite sa nočnému jedeniu. Pojedanie tesne pred spaním spôsobí, že naše telo začne produkovať toxíny.

3. Jedzte pomaly, sústreďte sa iba na svoje jedlo a doprajte si na konzumáciu dostatok času. Vyhýbajte sa rušivým elementom ako televízia, počítač alebo mobil.

4. Jedzte potraviny, ktoré podporujú váš telesný a duševný typ.

5. Používajte koreniny, ktoré podporujú trávenie, ako zázvor, rasca alebo čierne korenie.

6. Dajte zbohom konzervantom v potravinách, nekupujte si geneticky modifikované potraviny a neohrievajte jedlo v mikrovlnke.

7. Počas celého dňa popíjajte vlažnú vodu. Chladné nápoje alebo dokonca nápoje s ľadom vynechajte.

8. Z času na čas svojmu tráveniu doprajte prestávku a počas jedného dňa konzumujte iba tekuté jedlá (polievky) alebo šťavy. Nezabúdajte ani na čistú vodu.

9. Pravidelne cvičte, venujte sa joge, posilňujte svoje svaly a kĺby. Udržujte svoju chrbticu pružnú a ohybnú, cvičením prekrvujte svoje vnútorné orgány, čím podporíte trávenie i vylučovanie.

10. Venujte niekoľko minút denne tichej meditácii, chvíľke pre seba, doprajte si čas na vlastné myšlienky. Stres zabraňuje správnemu tráveniu, snažte sa ho teda na dennej báze odbúravať.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zdravie, menuAlias = zdravie, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 16:58