Po chlebe s maslom nie je nič ľahšieho a rýchlejšieho, než nachystať restovaného lososa, ako píše idnes.cz. A pre snaživé máme navyše tip na smotanovú omáčku.
Kým sa vám na panvici rozpáli olivový olej, do ktorého ste dali strúčiky cesnaku a rozmarín, okoreňte a osoľte si porcie lososa. Tie potom vložíte do rozpáleného oleja. Počas restovania lososa polievame olejom z panvice. "Chceme, aby nám ryba chytila vôňu korenia a cesnaku," vysvetľuje šéfkuchár Radek Šubrt.
Losos potrebuje k orestovaniu naozaj len pár minút, ale aj počas tak krátkeho času stihnete smotanovú omáčku.
Do kastrólika dáme maslo, šalotku, víno a všetko necháme spoločne vyvariť. Až potom pridáme asi tak deci vývaru. Podľa Radka Šubrta je samozrejme najlepšie vývar rybí. "Pridáme lyžicu dijónskej horčice, smotanu a omáčku necháme 15 minút variť, aby sa zredukovala a trošku zhustla. Nakoniec ju rozmixujeme," radí šéfkuchár.
Ako prílohu môžete pokojne podávať chlieb, zemiaky, ale hodia sa aj cestoviny alebo len zeleninové hranolky, záleží len na vašej chuti.