StoryEditor

Rýchle jedlo, ktoré zvládnete po práci. Restovaný losos so smotanovou omáčkou

17.11.2015, 13:45
Recepty a tipy
Sú večery, kedy by sme po príchode z práce najradšej odpočívali. Lenže rodina chce jesť.

Po chlebe s maslom nie je nič ľahšieho a rýchlejšieho, než nachystať restovaného lososa, ako píše idnes.cz. A pre snaživé máme navyše tip na smotanovú omáčku.

Kým sa vám na panvici rozpáli olivový olej, do ktorého ste dali strúčiky cesnaku a rozmarín, okoreňte a osoľte si porcie lososa. Tie potom vložíte do rozpáleného oleja. Počas restovania lososa polievame olejom z panvice. "Chceme, aby nám ryba chytila ​​vôňu korenia a cesnaku," vysvetľuje šéfkuchár Radek Šubrt.

Losos potrebuje k orestovaniu naozaj len pár minút, ale aj počas tak krátkeho času stihnete smotanovú omáčku.

Do kastrólika dáme maslo, šalotku, víno a všetko necháme spoločne vyvariť. Až potom pridáme asi tak deci vývaru. Podľa Radka Šubrta je samozrejme najlepšie vývar rybí. "Pridáme lyžicu dijónskej horčice, smotanu a omáčku necháme 15 minút variť, aby sa zredukovala a trošku zhustla. Nakoniec ju rozmixujeme," radí šéfkuchár.

Ako prílohu môžete pokojne podávať chlieb, zemiaky, ale hodia sa aj cestoviny alebo len zeleninové hranolky, záleží len na vašej chuti.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/recepty-a-tipy, menuAlias = recepty-a-tipy, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 16:00