Zdroj: shutterstock

Pripravte si ten najlepší kurací vývar podľa tradičného receptu našich babičiek

Azda nie je človeka, ktorý by si na tradičnom vývare nepochutil, hlavne v tomto jesennom období.

Tradičný kurací vývar - ingrediencie
(5 porcií)

2 kuracie stehná
300 gramov koreňovej zeleniny - kaleráb, mrkva, petržlen, zeler
1 veľká cibuľa
1,5 litra vody
Soľ
Čierne korenie
1 hrsť petržlenovej vňate
2 strúčiky cesnaku


Kuracie mäso poriadne opláchneme a vložíme do hrnca. Pridáme očistenú koreňovú zeleninu a petržlenovú vňať. Cibuľu, mrkvu a petržlen stačí prekrojiť na polovice, zeler a kaleráb môžeme nakrájať na trochu menšie kúsky. Cesnak ošúpeme a pridáme, zalejeme vodou a zmes privedieme k varu.

Po tom, ako voda zovrie, pozbierame penu, ktorá sa nám na povrchu vytvorila. Teplotu zmiernime a vývar varíme pod pokrievkou na slabom stupni približne jeden a pol hodiny. Ak sa nám odparí voda, podľa potreby ju môžeme dopĺňať. Po hodine a pol odoberieme z vývaru mäso a zeleninu. Mäso natrháme na menšie kúsky, zeleninu môžeme nakrájať na menšie časti. Kúsky kuracieho mäsa so zeleninou naložíme na tanier a zalejeme vývarom. Alternatívne si môžeme dať vývar i samotný alebo s rezancami - to už závisí od konkrétnych preferencií.

Horúce novinky

Nechajte si posielať emailom prehľad horúcich noviniek, nových trendov a chutných receptov.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.