jablková štrúdľa s orechmi a brusnicami
Zdroj: shutterstock.com

Recept na šťavnatú jablkovú štrúdľu s orechmi a brusnicami. To je ale dobrota!

Jablkovým koláčikom nikdy nič nepokazíte. Doprajte si ho ako dezert ku kávičke či k čaju po dobrom obede!

Štrúdľa s orechmi a brusnicami
Na 12 porcií

Cesto:
300 g hladkej špaldovej múky
180 g masla
1 lyžica octu
1 vajce
štipka soli
Plnka:
8 jabĺk
2 lyžice citrónovej šťavy
50 g brusníc
50 g vlašských orechov
1 balíček vanilkového cukru
1 balíček škoricového cukru
60 g nastrúhaného perníku
1 vajce na potretie

1. Múku spracujeme so zmäknutým maslom, s octom, vajcom a so soľou na hladké cesto. Cesto necháme v chladničke odležať asi 60 minút.
2. Jablká ošúpeme, vykrojíme jadrovník a nakrájame na tenké plátky. Pokvapkáme citrónovou šťavou a zmiešame s brusnicami, nasekanými orechmi, vanilkovým a škoricovým cukrom a polovicou perníka.
3. Cesto rozvaľkáme na plát vo veľkosti 45 x 30 cm. Do stredu cesta dáme zvyšný postrúhaný perník a rozložíme jablkovú náplň. Jeden okraj cesta prehneme cez jablká, potrieme rozšľahaným vajcom a potom prehneme cez seba druhý okraj cesta. Konce k sebe dobre pritlačíme a závin položíme na plech vyložený papierom na pečenie. Povrch potrieme vajcom, vidličkou popicháme povrch a pečieme v predhriatej rúre pri 180 °C asi 30 minút. Môžeme ozdobiť kvetinkami upečenými zo zvyšku cesta.

Dĺžka prípravy 45 minút

Horúce novinky

Nechajte si posielať emailom prehľad horúcich noviniek, nových trendov a chutných receptov.

Pred zadaním e-mailovej adresy si prečítajte pravidlá ochrany osobných údajov a používania cookies. Súhlas na odoberanie noviniek môžete kedykoľvek odvolať.