Proteíny dôležité pre organizmusUnsplash
StoryEditor

Proteíny dôležité pre organizmus

05.05.2021, 00:00
PR Články
Nie, že by nebolo čo riešiť v prvej polovici 19. storočia, ale pár múdrych hláv neúnavne pozorovalo molekuly dôležité pre život človeka. Nakoniec dostali názov „proteíny“, pochádzajúci z gréckeho slova proteios. V preklade to znamená „vo vedení“, „číslo jeden“. Napriek obmedzeným možnostiam vedy v tomto období, neboli páni ďaleko od pravdy. Proteíny sú skutočne pre náš organizmus kľúčové a naše telo by bez nich nevedelo fungovať.

Proteíny zastávajú v organizme pestrú paletu funkcií. Sú dôležité pre energetický metabolizmus, bunkový cyklus, transportné mechanizmy, imunitu, bunkovú signalizáciu, majú regulačné aj stavebné funkcie. Sú súčasťou každej bunky v tele, podieľajú sa na tvorbe a regenerácii tkanív, ako sú kostrové svaly, kosti, vlasy, nechty, chrupavka a pokožka. Sú tvorené 20 aminokyselinami, z toho až 9 ich je esenciálnych, čo znamená, že si ich telo nedokáže vytvoriť samo. Preto je nevyhnutné ich telu dodávať prostredníctvom výživových doplnkov.

 Po výdatnom obede máte pocit hladu, strácate svalovú hmotu, máte ťažkosti so spánkom, ste neustále v strese a máte problém sa sústrediť? Za všetkým môže byť práve nedostatok bielkovín. Preto sa proteínové doplnky výživy netýkajú len fitness krások či svalovcov s bicepsami väčšími ako stehno priemerného človeka. Telo je dokonale vymyslený stroj a funguje len ak má potrebný pohon. K tomu ešte správne namiešaný. 

W3Schools

Obmedziť spracované potraviny, doplniť suroviny do jedálneho lístku, ktoré sú prirodzeným zdrojom bielkovín, hľadať nové alternatívne zdroje či obohatiť svoj jedálniček desiatou – to je len niekoľko krokov ako najjednoduchšie dodať telu potrebnú dávku proteínov. Ďalšou možnosťou je výživový doplnok Fit4you Vegan Excellence Protein. Je to 3-zložkový rastlinný proteín s obsahom 72% bielkovín kombinovaný z ryžového, hrachového a konopného proteínu tej najvyššej kvality bez tepelných úprav. Je ľahko stráviteľný, vďaka čomu odľahčí tráviacu sústavu a ušetrí energiu, ktorú telo musí vynaložiť na trávenie tuhej a zle nakombinovanej stravy. Má priaznivý vplyv na udržanie správneho Ph v organizme. Prekyslenie organizmu nesprávnou výživou, stresovým životným štýlom, má za následok rýchle opotrebovanie organizmu, úbytok životne dôležitých minerálov napríklad v kostiach a vznik nespočetného množstva civilizačných chorôb.

Je sladený špeciálnym prírodným sladidlom Stevion, ktorý nemá vplyv na krvný cukor a je vhodný aj pre diabetikov a aktívnych ľudí trpiacich rôznymi intoleranciami a problémami s trávením. Samozrejmosťou sú pridané tráviace enzýmy, vitamín D3 a chuť pravého holandského kakaa.

W3Schools

Vhodným zdrojom bielkovín nie je nutne mäso, veľa rastlín dokáže plnohodnotne zastúpiť bielkoviny živočíšneho pôvodu, preto je Fit4you Vegan Excellence Protein vhodný aj pre vegánov. Dámy sa nemusia obávať divokého rastu svalov. Označenie „ženský“ alebo „mužský“ proteínový doplnok výživy na etikete skôr hovorí o tom, že takýto výrobok je obohatený o ďalšie látky vhodné pre jedno alebo druhé pohlavie.

Ak vás niekedy prepadne vlčí hlad, doprajte si proteínovú tyčinku alebo nápoj, vaše telo vám jednoznačne poďakuje. Vyskúšajte produkt Vegan Excellence Proteín, získal prestížne medzinárodné ocenenie SIAL INNOVATION 2019, na potravinárskom veľtrhu v Šanghaji. Môžete si ho zakúpiť v našom e-shope ale aj v sieti dm drogérií.

(PR)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 15:01