Kuchyňa, ktorá spĺňa podmienky náročnýchShutterstock
StoryEditor

Kuchyňa, ktorá spĺňa podmienky náročných

27.01.2021, 23:00
PR Články
Aká je vaša obľúbená miestnosť u vás v domácnosti? Mnohí bez rozmyslu povedia, že to je obývačka alebo ich izba, kde si užívajú oddych a obľúbené relaxačné aktivity. Avšak, každý, kto je milovníkom pravidelného varenia a prípravy tých najlepších pokrmov pre celú rodinu, určite preferuje trávenie svojho voľného času v kuchyni. Tá ale býva na hierarchii pri zariaďovaní dôležitá len do toho bodu, aby sa v nej dalo pripraviť jedlo. Povýšte svoju kuchyňu tak, aby spĺňala podmienky náročných!

Každý si v domácnosti chce čo najkvalitnejšie zariadiť ten svoj kútik, kde bude tráviť najviac času a kuchyňa ostane často len miestom, ktoré musí byť praktické, ale podľa väčšiny členov rodiny nemusí byť zariadenie na žiadnej extra vysokej úrovni. Opak je však pravdou! Aj kuchyne si vyžadujú pozornosť a ocení to v konečnom dôsledku nielen ten, kto najčastejšie varí, ale aj všetci členovia rodiny, ktorí si tieto skvelé pokrmy potom užívajú.

Tvar kuchynskej linky

Ak je zariaďovanie vašej kuchyne v počiatočnom štádiu, určite rozmýšľate nad tým, akú zostavu do svojho priestoru zvoliť. Ideálnou možnosťou sú celé zostavy kuchynských liniek, pri ktorých si viete dispozície prispôsobiť svojim preferenciám. Je totižto rozdiel, či chcete rohovú kuchyňu, alebo zvolíte radšej jednu líniu. Toto všetko ovplyvňuje aj veľkosť vášho priestoru, do tých menších sa volia práve kratšie kuchynské linky, a naopak, do väčších miestností sú bežnejšie tie rohové, ktoré vám poskytnú dostatok priestoru na pracovnú dosku.

Farba, rozmery a vývody

Pri objednávaní vašej vysnívanej kuchyne od osvedčeného predajcu si môžete často vybrať aj farbu rôznych zostáv, v akej výsledný nábytok bude. Toto je skvelé, pretože si nemusíte vyberať medzi modelmi a konkrétnymi farebnými prevedeniami, ale môžete kombinovať. Pri výbere danej kuchynskej linky myslite aj na to, aké veľké a ktoré spotrebiče budete do nej chcieť zabudovať. Pre tých, ktorí sú v zariaďovaní kuchyne nováčikovia, môže byť prekvapením, že je nutné dopredu vedieť aj pozíciu vývodu na odpad a prívodu na vodu. Odborníci by s vami mali všetky tieto dôležité otázky prejsť a presvedčiť sa, že vaša kuchynská linka bude vhodná do vašej domácnosti.

Kuchyňa, ktorá spĺňa podmienky náročných Kuchyňa, ktorá spĺňa podmienky náročných Shutterstock

Všetko má svoje miesto

V kuchyni si určite každá gazdinka praje dostatok úložného priestoru na všetky spotrebiče, ktoré nemusia byť celoročne vyložené na linke, prípadne na všetko náradie a zariadenie, čo ku vytváraniu svojich špecialít potrebuje. S týmto vedia okrem bežných skriniek, ktoré sú súčasťou kuchynskej linky, pomôcť aj komody v rôznych veľkostiach. Nie je komoda ako komoda a vy si tak môžete vyberať z naozaj širokého sortimentu. V prvom rade si zvolíte, či chcete komodu so šuplíkmi, alebo preferujete aj kombináciu s dvierkami pre väčší komfort a prístup k poličkám.

Podľa dostupného priestoru u vás v kuchyni je tiež rozdiel, či si môžete dovoliť len jednodielne komody, alebo máte možnosť vyberať komodu až do veľkosti napríklad štvordielneho kusu. Pred finálnym výberom konkrétneho komodového nábytku si overte, že je daná komoda dostupná v rovnakom farebnom prevedení, ako zvyšok vášho zariadenia v kuchyni. Asi by ste nechceli odchýlky medzi odtieňmi či rôzne drevené vzory komody a zvyšku kuchynskej linky.

Pri správnom výbere komody už viac nebudete mať problém s úložným priestorom a do vašej kuchyne sa zmestí všetko, čo k vareniu, pečeniu a bežnej príprave jedál potrebujete. Už nebudete musieť mať obloženú celú kuchynskú pracovnú linku, ale všetko bude mať svoje čestné miesto, kam to môžete po použití odložiť. Jediné, čo vám bude po zmontovaní celej kuchyne a doplnenie priestoru o jednu či viacero komôd chýbať, sú nástenné hodiny, na ktorých si budete sledovať, ako dlho sa vaše obľúbené jedlo ešte bude pripravovať.

 

(PR)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 18:47