MonopolyReuters
StoryEditor

10 populárnych spoločenských hier: ako vznikli, a aké je tajomstvo ich úspechu?

28.04.2020, 00:00
PR Články
Spoločenské hry sú skvelou rodinnou aktivitou na doma. Trénujú mozog a mnohé zručnosti, ale hlavne nás dokážu zabaviť na celé hodiny nabité emóciami. Viete však, aká je ich história? Za akým účelom vznikli, a taktiež čo je tajomstvom ich úspechu?

10 populárnych hier uplynulého storočia

Tak ako to už býva, na to, aby hra bola úspešná, musí byť založená na skvelom nápade. Mnohé spoločenské hry majú vedecký základ a ich cieľom je okrem zábavy aj rozvíjanie vedomostí, motorických zručností alebo schopností, ako je napríklad strategické myslenie. Za vznikom niektorých starších spoločenskej hier sú však vidieť aj sociálne a ekonomické dôvody, a niekedy je až prekvapujúce, ako si tieto hry udržali svoju popularitu aj po mnohých desaťročiach. Vedeli ste napríklad, že hra Monopoly, ktorá je aj v dnešnej dobe absolútnym hitom, vznikla už v roku 1903? 

Svet spoločenských hier a ich príbehy sú častokrát rovnako fascinujúce, ako samotné hry. Na zaujímavej infografike online portálu Shopalike.sk sa dozviete viac o desiatich z tých najobľúbenejších:

Spoločenské hry - 100 rokov zábavy - ShopAlike ShopAlike.sk

(PR)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 09:24