- 110 g studeného masla
- 60 ml studenej vody
- 190 g hladkej múky
- 60 g krupicového cukru
- 6 ks nektariniek alebo broskýň
- 2 – 3 PL Karpatského KB Škorica Klinček
- 80 g masla
- 60 g krupicového cukru
- 1 ČL škorice
- 1 vajíčko na potretie
Zmiešame múku, cukor, nakrájané maslo a vodu a vymiesime si cesto, v ktorom nám zostanú malé kúsky masla. Cesto by sa nemalo lepiť, preto ak je potrebné, pridáme ešte múku. Zabalíme ho do potravinovej fólie, roztlačíme na placku a necháme odpočívať v chlade cca 45 minút.
Medzičasom si pripravíme plnku. Nektarinky odkôstkujeme a nakrájame na mesiačiky. Do hrnca alebo panvice si dáme maslo, cukor a necháme na miernej teplote roztápať. Keď je maslo aj cukor roztopené a zmes začne karamelizovať, odstavíme. Primiešame škoricu a Karpatské KB Škorica a klinček a touto zmesou prelejeme nektarinky, dobre premiešame, aby sa celé nektarinky obalili a necháme vychladnúť.
Cesto si cez fóliu rozvaľkáme na papieri na pečenie do tvaru kruhu, po odstránení fólie do stredu cesta navrstvíme nektarinky tak, aby boli cca 3 cm od okraja. Okraj preložíme cez ovocie smerom dostredu a zlepíme. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 35 minút do zlatohneda. Pred podávaním posypeme práškovým cukrom a môžeme podávať s karamelovou omáčkou, zmrzlinou alebo šľahačkou.
Ak vás zaujal tento recept, omnoho viac ich nájdete na www.karpatskebrandy.sk
(PR)