StoryEditor

Pre krásu žien i našej planéty

12.04.2019, 00:00
PR Články
Francúzska značka rastlinnej kozmetiky Yves Rocher oslavuje 60. výročie. V roku 1959 sa zrodila jedinečná vízia vytvárať kozmetické produkty bez kompromisov, ktoré sú dostupné všetkým ženám a sú šetrné ako k pokožke, tak našej planéte.

Krása dostupná všetkým, to bolo vždy pre značku Yves Rocher prioritou. Každá žena by mala mať prístup ku kráse. Ale navzdory tomu nejde zľaviť z určitých zásad. Ochrana prírody, prírodné ingrediencie a ich účinnosť budú pre Yves Rocher vždy nosnými zásadami. Z toho dôvodu si dala značka v rámci osláv 60. výročia 60 záväzkov– od boja proti znečisťovaniu planéty plastovým odpadom, cez podporu žien venujúcich sa ekologickým aktivitám, po neustále vylepšovanie zloženia výrobkov, aby boli stále „zelenšie“ a účinnejšie.

Ľahko odbúrateľné zloženie a ekologické pestovanie

Zloženie výrobkov je u Yves Rocher skúmané i z hľadiska rýchlosti, s akou dochádza k jeho biodegradácii. Jedine zloženie s najlepšími výsledkami uspeje. Zbytok sa zákazníkom neponúka. V každom z produktov Yves Rocher je významný podiel zložiek rastlinného pôvodu. 1100 z celkového počtu u 1400 ingrediencií je prírodného pôvodu. Zostávajúcich 300 ingrediencií je používaných kvôli bezpečnosti produktov. Všetky rastlinné zložky sú pestované značkou v režime ekologického poľnohospodárstva už od roku 1997, teda dávno pred tým než to bol celosvetový trend.

Recyklovať do nekonečna

Yves Rocher vyrazilo do boja proti plastom, snaží sa preto znižovať spotrebu surovín pochádzajúcich z neobnoviteľných zdrojov a uprednostňuje recyklovateľné materiály. Aktuálne obsahuje 87 % flakónov recyklovateľný plast. Vďaka tomu sa v roku 2017 ušetrilo až 330 ton plastu! Až si pôjdete pre svoj obľúbený pleťový krém všimnite si, že všetky sú dostupné jedine v sklenených obaloch. A to nielen pre ich úplnú nezávadnosť, ale tiež preto, že sklo možno recyklovať do nekonečna.

Spoznajte Yves Rocher zblízka! K oslave svojho jubilea prináša svoje ikonické produkty v limitovanom špeciálnom balení, virtuálnu prechádzku kolískou značky, dedinkou La Gacilly, či hru o skvelé ceny. Oslavu s Yves Rocher si rozhodne užijete!

(pr)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 15:37