StoryEditor

Top manažérka vás odhadne za sekundu. Ako vás prezradia topánky

25.02.2019, 23:00
PR Články
Moja práca si vyžaduje každodennú komunikáciu s klientmi. Moje meno je Dária a už niekoľko rokov pôsobím v Nemecku v oblasti ľudských zdrojov. Stačí jeden pohľad a hneď viem, s kým mám do činenia. Prišla dáma v nízkych balerínkach? Viem, že bude priateľská a pohodová. Má klient najmodernejšie tenisky? Naladím sa na jeho moderný slang.

Či ste v práci, alebo na rande, človeka si prezriete odhora až nadol a skúste nájsť stopy, pomocou ktorých vypátrate, čo je zač. Ak sa pozeráte ľuďom na topánky, všímajte si hlavne ich farbu, výšku opätku a celkový stav topánky. Čo mi o vás napovedajú topánky?

1. Dámske lodičky: farebné a výrazné

Ak príde dáma na stretnutie v sexi výrazných lodičkách, viem, že si vyžaduje moju pozornosť. Topánky nápadnej farby mi napovedajú, že som sa stretla s kreatívnou, sebavedomou osobnosťou. Farebná obuv často podčiarkuje krásu dámy, ktorá sa nebojí povedať to, čo si naozaj myslí. Snažím sa ju preto počúvať a navrhovať efektívne a jedinečné riešenia. Ste jednoducho diva Nicky Minaj, Cardy B alebo Beyoncé. 

2. Nesmrteľná klasika: čierne lodičky

Tak tu ide do tuhého. Ak príde na stretnutie dáma v čiernych lodičkách, znamená to, že vie, čo chce. Potrebujete poznať presné čísla, informácie a konkrétne plány. Viem, že vás žiadnymi kecami neohúrim. Oceňujete profesionalitu a presnosť. Medové motúzy vám popod nos ťahať určite nebudem.

3. Staršie, ale udržiavané topánky

Tento typ ľudí mám veľmi rada. Na stretnutie či pohovor príďte pokojne aj v staršom páre topánok, no vždy si ich dôkladne vyčistite. Ak sa o svoje obľúbené topánočky s láskou staráte, dávate svetu najavo, že ste svedomitý a dôsledný človek. V sekunde tak viem rozpoznať, že vám záleží na celkovom dojme a vo veciach máte radi poriadok. Je pre vás dôležité dostávať pozitívne ocenenie za vašu prácu. Drobné nečistoty mi zasa naznačujú, že žijete v každodennom ruchu a maličkosti vás nevyvedú z miery.

4. Tenisky, sneakersy, vansy

Už dávno neplatí pravidlo, že tenisky sú vhodné iba na šport. Klienti z reklamných či digitálnych agentúr tenisky milujú. Ste mestský človek, žijete na sociálnych sieťach, zbožňujete kvalitnú kávu a dobré jedlo. Kalendár je preplnený stretnutiami. Teniskoví klienti potrebujú efektívne a rýchle riešenia, ktoré prinesú okamžitý efekt. Ste priateľská, no vyžadujete si profesionálny prístup.

5. Kotníkové čižmy

Členkové čižmy sú tento rok veľkým trendom. Hodia sa k sukni či džínsom, ku kabátu aj k vetrovke. Už na prvý pohľad vidno, že milujete univerzálnosť. V kotníkových čižmách môžete ísť do práce, obchodu, divadla aj na rande. Preferujete všeobecné a komplexné riešenia. Viem, že pri práci nechcete príliš experimentovať, prednosť dáte overenej klasike. Pôsobíte upravene, no nechcete vytŕčať z davu.

6. Papuče

Občas sa stane, že sa s klientkami stretnem v ich kancelárii. Často ma privítajú v plyšových alebo chlpatých papučiach. Ste zábavný a bezprostredný človek, pre ktorého je pohoda dôležitá. Profesionálka, no občas si uletíte do ríše infantilnosti. Rada klamete výzorom. Často sa stane, že dáma v papučkách má v skutočnosti vyštudovanú prestížnu univerzitu a pracovala s top zahraničnými klientmi. Nikdy preto nepodceňujte dámu v papučiach!

A čo si na stretnutia obúvam ja?

Snažím sa zvoliť si zlatý stred: čierne alebo béžové lodičky. Prekvapila som vás? Možno si hovoríte, že čierne alebo béžové lodičky sú nuda. Pravdou však je, že v jednofarebných lodičkách pôsobím ako profesionál. Vyvolávajú pocit stability, istoty a odbornosti. To je presne to, čo odo mňa klienti potrebujú. Musia mi veriť. Použite tieto jednoduché triky vo svoj prospech. Naučte sa nielen lepšie počúvať, ale aj čítať ľudí.

(pr)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 12:48