StoryEditor

Viete, že kolagén v tele ubúda? Takto si ho v tele doplníte

29.11.2018, 23:00
PR Články
Kolagén je prezývaný aj bielkovinou mladosti. Je to základná stavebná bielkovina, dokonca predstavuje až 30% všetkých bielkovín v tele a 70% bielkovín kože.

V mladosti nám nechýba, naše telo si ho totiž dokáže vyprodukovať dostatok. Tak, ako starnutie je prirodzenou súčasťou života, aj úbytok kolagénu so stúpajúcim vekom nezastavíme. Objavujú sa vrásky, zhoršuje sa kvalita vlasov a nechtov, objavia sa pigmentové škvrny a dehydrovaná pokožka. Existuje však trik, ako starnutie trošku oklamať a spomaliť jeho prejavy správnou dávkou kolagénu.

Áno, udržuje totiž nielen našu pleť, ale vôbec všetky tkanivá (a vlasy a nechty) mladé a pružné. Vyzerá to tak, že práve vďaka kolagénu si naša pleť v mladosti uchováva všetky tie úžasné vlastnosti, kvôli ktorým si po 30-ke v záchvate paniky kupujeme jeden drahý krém za druhým! A naše obavy sú na mieste – s pribúdajúcim vekom sa totiž kolagén z našej pokožky postupne vytráca. Od 25. roka života nám začína ubúdať a okolo 40-ky sa už netvorí skoro vôbec. Či sa nám to páči alebo nie, naše telo jednoducho starne.

Kolagénové doplnky, ako ukázali mnohé výskumy, majú blahodarné účinky na organizmus človeka. Najrozšírenejší je výskum, ktorý sa zameral na vplyv kolagénu na zdravie kĺbov, s ktorými majú problém milióny ľudí na svete. Kolagén zrejme podľa nich redukuje zápal a tým prispieva k zníženiu bolestí. Kolagén sa stal zosobnením krásy pre ženy, pretože štúdie preukázali, že prispieva k prinavráteniu stratenej elasticity pleti. Podobne ako napomáha ku krajšej textúre pleti, napomáha aj k zväčšovaniu objemu svalovej hmoty a to v kombinácii s cvičením.

Dobrá správa je, že kolagén si môžeme doplniť!

Ak chcete z kolagénu vyťažiť maximum, je ideálne siahnuť po práškovej forme od Inca Collagen, pretože na to, aby sa kolagén dobre vstrebal, je najlepšie ho vypiť. Takto sa kolagén vstrebáva cez steny tenkého čreva a cez krvné riečište v žalúdku. Bio-Aktívny (živý) kolagén disponuje unikátnou vlastnosťou vďaka jeho schopnosti vstrebávania sa do organizmu. V tomto prípade je teda úplne jedno, či ste sa rozhodli užívať kolagén pre zdravie, krásu alebo kvôli športu. Organizmus dokáže kolagén distribuovať tam, kam to je v danej chvíli najvhodnejšie, kde ho telo práve potrebuje najviac. „Výhodou užívania kolagénu je, okrem prevencie, aj to, že sa dokáže dostať aj do najmenšieho medzibunkového priestoru v kĺboch a chrupavkách, kde často nedokáže pomôcť ani injekcia“, uvádza ortopéd MUDr. Vladimír Holoubek.

Výnimočný kolagén

Jedinečnosť Inca Collagenu je v tom, že si zachováva aj po spracovaní štruktúru trojitej špirály, tzv. helisy, ktorá je typická len pre bielkoviny živých organizmov. Jednoducho povedané, je najviac podobný nášmu, ľudskému kolagénu a naše telo s ním vďaka tzv. „studenej“ technológii spracovania dokáže pracovať ako s vlastným. Použije ho tam, kde ho treba doplniť, a dokonca stimuluje aj bunky, aby si svoj vlastný kolagén začali znovu vyrábať!

Inca Collagen si stačí jednoducho rozpustiť vo vode alebo v obľúbenom nápoji a vypiť. Prvé výsledky môžete pozorovať už po prvom miesiaci. Rozhodne platí: spravte niečo pre seba a svoje telo už dnes a v budúcnosti sa vám vaše telo odvďačí. Tento hydrolyzovaný kolagén vo forme prášku, ktorý v jednom zlatom balení obsahuje 3000 miligramov kvalitného morského kolagénu, si môžete zakúpiť aj priamo v lekárni alebo na www.incacollagen.sk.   

(pr)

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/pr-clanky, menuAlias = pr-clanky, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
26. apríl 2024 23:47