Vďaka správnemu výberu podprsenky predchádzate zdravotným ťažkostiam.dreamstime
StoryEditor

Správnu veľkosť svojej podprsenky nepozná väčšina žien. Ako si vybrať správne?

13.05.2024, 14:00
Životný štýl

Výber správnej veľkosti podprsenky je veľmi dôležitý nielen z estetického hľadiska, ale aj z toho zdravotného. Aj napriek tomu väčšina žien stále nenosí podprsenku správnej veľkosti. To im spôsobuje diskomfort a často aj bolesti, najmä v oblasti chrbta.

Aký máte obvod?

Na základe merania už viete, aký približný obvod podprsenky máte. Teraz už záleží len tom, či vám táto veľkosť aj skutočne sadne. Keď podprsenku zapnete na prvé háčiky, čiže čo najtesnejšie, nemala by vám byť voľná, ani by vás nemala tlačiť. Toto je v tomto prípade kľúčové. No nemenej dôležité je aj to, aby bola po nastavení ramienok v jednej rovine s košíčkami. Ani príliš vysoko, ani nízko. Vyťahovanie ramienok čo najvyššie, aby prsia pôsobili pevnejšie a váš dekolt bujnejšie, nie je správne. Okrem iného, už spomenutého je to aj estetický prešľap.

Správna veľkosť košíčkov

To, či ste siahli po správnej veľkosti košíčku najlepšie zistíte tak, že sú vaše prsia celé zakryté. Bez toho, aby vám v ktorejkoľvek časti „vytekali“. Tak vo výstrihu, ako aj v oblasti podpazušia.  V skúšobnej kabíne určite nemáte toľko priestoru, aby ste zistili, že či vám bielizeň sadne ako uliata aj v náročnejších situáciách, no minimálne by ste mali vyskúšať nejaký ten predklon či iný pohyb, vďaka ktorému zistíte, či podprsenka drží prsia tak ako má, alebo je vám veľká či malá.  

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
18. október 2024 05:05