shutterstock.com
StoryEditor

Bez obmedzenia a pocitu hladu. Renáta našla spôsob ako schudnúť a opäť nepribrať

14.06.2021, 14:45
Životný štýl
„Už odmalička som rada jedla a kvôli tomu vlastne celý život chudla a priberala. Až som sa jedného dňa naozaj naštvala,“ hovorí Ivana.

Čo si počnem
Nezostalo len pri sľuboch. Hneď v januári som sa objednala do výživovej poradne. Tá návšteva mi úplne zmenila život. Pri pravidelných konzultáciách sme s poradkyňou preberali moje úspechy a neúspechy. Z poradne som si odnášala nové recepty a jedálničky a úplne som zmenila svoje stravovacie návyky. Zo začiatku som sa bála, čo si počnem bez svojich obľúbených sladkostí a koláčikov, no poradkyňa mi vysvetlila, že nie je nutné úplne sa vzdať sladkého, len je potrebné zvoliť vhodný druh potravín. Tiež som zistila, že v mojej strave chýbajú bielkoviny. Predtým som vôbec nejedávala biele jogurty ani tvaroh. To všetko som si však neskôr veľmi obľúbila. Keď si chcem teraz zamaškrtiť, dám si biely jogurt s vlákninou alebo si upečiem celozrnné sušienky. Zdravá strava sa stala mojou záľubou a napríklad zelenina mi teraz chutí na akýkoľvek spôsob. Menšie hriechy ako kávu s cukrom alebo víno si však neodpustím.

Už nikdy viac
Schudla som však aj vďaka pohybu. Ten mám veľmi rada. Je to pre mňa odreagovanie od práce a všetkého negatívneho. Navyše sa mi splnil sen – pred tromi rokmi sme si kúpili staršiu chalupu na dedine kúsok od lesa a rybníka. Zbožňujem potulky prírodou. Rada tam chodím na rýchlu chôdzu, zabehať si alebo bicyklovať. Veľkou oporou pri chudnutí mi bola dcéra Barbora. Neustále spolu hľadáme nejaké nové recepty, pečieme a varíme. Manžel si na zdravú stravu po čase tiež zvykol a bez toho, aby si to uvedomoval, schudol osem kíl. Ide v tom, skrátka, celá rodina. A muž je na mňa veľmi pyšný a tvrdí mi, že som omladla a mám oveľa viac energie. Obaja totiž milujeme cyklistiku a turistiku. Najviac ma však baví, keď vidím v obchode nejaké oblečenie, ktoré majú len v menších veľkostiach, ja vletím do kabínky a naozaj doň s ľahkosťou vhupnem. Vtedy si zakaždým poviem, že už nikdy viac nechcem mať tých schudnutých pätnásť kíl na sebe.

menuLevel = 2, menuRoute = magazin/zivotny-styl, menuAlias = zivotny-styl, menuRouteLevel0 = magazin, homepage = false
28. apríl 2024 04:03